Română | Italiano
Acasă
Arhivă foto
Anul: 2017 » Eveniment: Sărbătoarea Mărţişorului şi a Zilei de 8 Martie la Biserica greco-catolică "Sfânta Cruce" din Bologna » Titlu: 9154.jpg

Anul: 2017

Eveniment: Sărbătoarea Mărţişorului şi a Zilei de 8 Martie la Biserica greco-catolică "Sfânta Cruce" din Bologna

Titlu: 9154.jpg

Acasă

Ultimele ştiri

18 Mar 2017: Memoriile Eminenţei Sale Cardinal Iuliu Hossu, intitulate „Credinţa noastră este viaţa noastră” prezentate în Toscana

Memoriile Eminenţei Sale Cardinal Iuliu Hossu, intitulate „Credinţa noastră este viaţa noastră” prezentate în Toscana În perioada 15-16 martie P. S. Florentin Crihălmeanu a prezentat cartea ”Credinţa noastră este viaţa noastră” în trei locuri de încărcătură istorică din Toscana, cu participarea a numeroase personalităţi din Regiune. Astfel, în după-amiaza zilei de 15 martie, în istorica biserică ”San Pietro in Gattolino” (Serumido) din Firenze, biserică ce este încredinţată comunităţii noastre greco-catolice condusă de pr. prot. Valer Sician, în prezenţa Eminenţei Sale Cardinal Giuseppe Betori, Mitropolit şi Arhiepiscop de Firenze, a avut loc prima prezentare de carte, sub egida nou-înfiinţatului Centru ... (citeşte tot articolul)
P. Valer Sician

18 Mar 2017: Întâlnirea Preasfinţiei Sa Episcopul Florentin Crihălmeanu, eparhul de Cluj-Gherla la Bologna cu cele mai înalte autorităţi ale Arhiepiscopiei de Bologna şi lansarea cărţii „'Credinţa noastră este viaţa noastră” a Cardinalului Iuliu Hossu

Întâlnirea Preasfinţiei Sa Episcopul Florentin Crihălmeanu, eparhul de Cluj-Gherla la Bologna cu cele mai înalte autorităţi ale Arhiepiscopiei de Bologna şi lansarea cărţii „'Credinţa noastră este viaţa noastră” a Cardinalului Iuliu Hossu Marţi, 14 martie 2015, pentru Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu a fost o zi memorabilă la Bologna. Preasfinţia Sa l-a întâlnit la prânz pe Mons. Giovanni Silvani, Vicarul General pentru administraţie iar la ora 15,00 a avut întâlnire cu Arhiepiscopul Mons. Matteo Zuppi. La ora 17,00 la Biserica greco-catolică „Sfânta Cruce” a românilor din Bologna, a avut loc lansarea cărţii „Credinţa noastră este viaţa noastră”, volum ce cuprinde cele trei caiete de memorii ale terorii din lagărele comuniste ale Cardinalul Iuliu Hossu. Prezenţi la această lansare Mons. Stefano Ottani, Vicar General al ... (citeşte tot articolul)
Roxana Dima

18 Mar 2017: LIVORNO: Memoriile cardinalului greco-catolic Iuliu Hossu, persecutat de regimul comunist român, intitulate „Credinţa noastră este viaţa noastră” au fost prezentate în oraşul nostru

LIVORNO: Memoriile cardinalului greco-catolic Iuliu Hossu, persecutat de regimul comunist român, intitulate „Credinţa noastră este viaţa noastră” au fost prezentate în oraşul nostru În Biserica “della Purificazione”, în prezenţa episcopului italian mons. Simone Giusti, preasfinţitul Florentin Crihălmeanu, la invitaţia pr. paroh Vasile, a prezentat memoriile mărturisitorului de credinţă, cardinalul român unit cu Roma Iuliu Hossu (1885-1970), întemniţat la Sighet în perioada 1950-1955 în timpul regimului comunist. Odată cu luarea puterii în anul 1945 de către comunişti, începuseră să fie emanate legi împotriva misiunii şi a patrimoniului Bisericii Catolice, astfel în anul 1948 toţi cei şase episcopi au fost arestaţi, iar Biserica Greco-Catolica a fost scoasă în afara legii. (citeşte tot articolul)
Monica Cuzzocrea

18 Mar 2017: Prezentarea cărţii „La nostra fede è la nostra vita” la San Donà di Piave

Prezentarea cărţii „La nostra fede è la nostra vita” la San Donà di Piave Comunitatea greco-catolică din San Donà di Piave în colaborare cu vicariatul din S. Donà di Piave a avut ocazia să găzduiască în data de 17 martie 2017, începând cu orele 20.30, în „Casa Saretta” prezentarea cărţii „La nostra fede è la nostra vita”, Memorii ale cardinalului Iuliu Hossu, prezentată de Episcopul Florentin Crihălmeanu eparh al diecezei de Cluj-Gherla din Romania. La acest eveniment au luat parte Episcopul de Treviso GIANFRANCO AGOSTINO GARDIN, Vicarul General Don Adriano Cevolotto, directorul Fundaţiei „Migrantes” don Bruno Baratto, vicarul foraneu don Paolo Carnio, Parintele ... (citeşte tot articolul)
P. Mihuţ Lucian

13 Mar 2017: Pelerinajul credincioşilor greco-catolici la Padova

Pelerinajul credincioşilor greco-catolici la Padova De la Roma şi până la Veneţia, de la Bologna şi până la Bolzano, credincioşii români greco-catolici din Italia s-au adunat duminică, 12 martie 2017, la Padova, pentru a participa la pelerinajul anual la Bazilica Sfântul Anton, ajuns la cea de a XI-a ediţie. Anul acesta în mijlocul lor s-a aflat, din partea Sinodului episcopilor greco-catolici din România, Preasfinţitul Florentin Crihălmeanu, episcop al Eparhiei de Cluj-Gherla. Cu păstorii lor sufleteşti în frunte, credincioşii români din Italia au început să sosească la Padova încă de la primele ore ale dimineţii, unii pentru prima dată, ... (citeşte tot articolul)
P. Ionuţ Ursuleac

13 Mar 2017: Lansarea cărţii – „La nostra fede è la nostra vita – Memorie – Iuliu Hossu”, Padova

Lansarea cărţii – „La nostra fede è la nostra vita – Memorie – Iuliu Hossu”, Padova Regal de bucurie duhovnicească şi spirituală înălţare... acestea sunt primele cuvinte pe care le putem rosti în faţa darului pe care Bunul Dumnezeu l-a făcăut românilor din Italia şi fraţilor noştri dragi, italienii căutători de cultură şi civilizaţie română, greco-catolică. Sâmbătă, 11 Martie 2017, în aula Studiului Teologic Padovan din Conventul Sfântului Anton, de la orele 17.30 a avut loc lansarea cărţii „La nostra fede è la nostra vita”, carte ce cuprinde cele trei caiete de memorii martirice ale Slujitorului lui Dumnezeu, Cardinalul Mărturisitor, Iuliu Hossu. În faţa credincioşilor ... (citeşte tot articolul)
Ipod. Ionuţ Blidar

Ultimele evenimente foto

18 Mar 2017: Prezentarea cărţii „Credinţa noastră este viaţa noastră” la Bologna
18 Mar 2017: Prezentarea cărţii „Credinţa noastră este viaţa noastră” la Bologna
17 Mar 2017: Prezentarea cărţii „Credinţa noastră este viaţa noastră” la San Donà di Piave
17 Mar 2017: Prezentarea cărţii „Credinţa noastră este viaţa noastră” la San Donà di Piave
13 Mar 2017: Emoţie şi bucurie pentru Parohia Veneţia-Mestre la pelerinajul din Padova
13 Mar 2017: Emoţie şi bucurie pentru Parohia Veneţia-Mestre la pelerinajul din Padova
13 Mar 2017: Pelerinajul anual al credincioşilor greco-catolici la Bazilica Sf. Anton din Padova
13 Mar 2017: Pelerinajul anual al credincioşilor greco-catolici la Bazilica Sf. Anton din Padova
12 Mar 2017: Prezentarea cărţii „Credinţa noastră este viaţa noastră” la Bazilica Sf. Anton din Padova
12 Mar 2017: Prezentarea cărţii „Credinţa noastră este viaţa noastră” la Bazilica Sf. Anton din Padova
11 Mar 2017: Tenorul Ioan Chiciudean
11 Mar 2017: Tenorul Ioan Chiciudean
8 Mar 2017: Sărbătoarea Mărţişorului şi a Zilei de 8 Martie la Biserica greco-catolică "Sfânta Cruce" din Bologna
8 Mar 2017: Sărbătoarea Mărţişorului şi a Zilei de 8 Martie la Biserica greco-catolică "Sfânta Cruce" din Bologna
6 Mar 2017: Sfântul Maslu. Rugăciune pentru bolnavii sufleteşte şi trupeşte la Mirandola
6 Mar 2017: Sfântul Maslu. Rugăciune pentru bolnavii sufleteşte şi trupeşte la Mirandola