Română | Italiano
Acasă
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cu „Sfânta Fecioară a Străzii” la  Ziua Mondială a Migrantului şi Refugiatului la Cesena » Titlu: 11538.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cu „Sfânta Fecioară a Străzii” la Ziua Mondială a Migrantului şi Refugiatului la Cesena

Titlu: 11538.jpg

Acasă

Ultimele ştiri

30 Oct 2019: Comunităţi greco-catolice din centrul Italiei în Pelerinaj la Montenero

Comunităţi greco-catolice din centrul Italiei în Pelerinaj la Montenero Parohia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică din Livorno „Naşterea Preasfintei Fecioare Maria”, pentru al treilea an consecutiv, a organizat un pelerinaj la Sanctuarul din Montenero împreună cu Parohia din Pisa, pr. paroh Ioan Rodina, Parohia din Florenţa, pr. paroh Valer Sician şi Parohia din Perugia, pr. paroh Lucian Cordiş. Toţi împreună au slujit la Sfânta Liturghie în limba română, mulţumind Domnului şi Maicii Preasfinte pentru beatificarea celor şapte Episcopi Martiri, în data de 2 iunie 2019 de către Papa Francisc cu ocazia vizitei apostolice în România. ... (citeşte tot articolul)
Monica Cuzzocrea

21 Oct 2019: COMUNICAT: Episcopii greco-catolici se reunesc la Blaj în sesiunea de toamnă a Sinodului Episcopilor 23-25 Octombrie 2019

COMUNICAT: Episcopii greco-catolici se reunesc la Blaj în sesiunea de toamnă a Sinodului Episcopilor  23-25 Octombrie 2019 Sub preşedinţia Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureşan, se va desfăşura la Blaj în intervalul 23-25 octombrie 2019 sesiunea ordinară de toamnă a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice. Pe lângă evaluarea vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc în România şi a beatificării celor şapte episcopi martiri greco-catolici, Sinodul va aborda diferite teme de actualitate din viaţa Bisericii, un raport al Vizitatorului Apostolic ca urmare a vizitelor efectuate în 58 de comunităţi din diaspora europeană (Austria, Anglia, Belgia, ... (citeşte tot articolul)
Pr. Cristian Crişan - Notarul Sinodului

21 Oct 2019: Anunţ deces: s-a întors la Casa Tatălui doamna Elena-Argentica Bogdan, sora geamănă a părintelui Vasile Barbolovici

Anunţ deces: s-a întors la Casa Tatălui doamna Elena-Argentica Bogdan, sora geamănă a părintelui Vasile Barbolovici Cu durere în suflet dar cu credinţă în Hristos cel Înviat anunţăm că astăzi, 21 octombrie 2019, şi-a încheiat călătoria pământească doamna Elena-Argentica Bogdan, sora geamănă a Părintelui Vasile Barbolovici din parohia Venezia-Mestre (VE). Colegiul preoţesc şi credincioşii parohiilor din diaspora italiană îşi exprimă vecinătatea faţă de pr. Vasile în aceste momente de suferinţă, timp în care o încredinţează pe sora sfinţiei sale milei lui Dumnezeu. Dumnezeu s-o odihnească în pace. În veci pomenirea ei! (citeşte tot articolul)
Biroul de Presă / Ufficio Stampa

17 Oct 2019: Invitaţie la Pelerinaj la Sanctuariul de la Montenero - Livorno

Invitaţie la Pelerinaj la Sanctuariul de la Montenero - Livorno INVITAŢIE Dragi fraţi întru preoţie,  dragi credincioşi, Duminică - 27 octombrie, a.c., sunteţi invitaţi la Sanctuarul "Madonna delle Grazie" din Montenero (Livorno), patroana întregii Toscane. Parohia noastră organizează, în aceată duminică, un pelerinaj unde vom celebra Sfânta Liturghie în semn de mulţumire şi cinstire a Fericitilor nostri Episcopi martiri. Sfânta Liturghie cu începere la ora 14.00, va fi celebrată de către pr. dr. Vasile Barbolovici. Bucuria de a vă avea în număr cât mai mare la acest pelerinaj este de partea noastră. Cei ... (citeşte tot articolul)
p. dr. Vasile Orghici

8 Oct 2019: Instalarea noului capelan al comunităţii din Forli

Instalarea noului capelan al comunităţii din Forli Duminică, 6 octombrie 2019, în biserica Sfântului Francisc din Forlì, a avut loc instalarea Părintelui Octavian Frinc în funcţia de Capelan al comunităţii româneşti greco-catolice "Sfinţii Arhangheli Mihai şi Gavril". În felul acesta, a fost inaugurată o nouă etapă în parcursul acestei comunităţi, după rodnica păstorire a Părintelui Mihai David, actualmente capelan la Cesena. Prezent la începutul celebrării, Episcopul Diecezei de Forli Excelenţa Sa Livio Corazza, şi-a exprimat bucuria şi disponibilitatea de a sprijini în continuare comunitatea de ... (citeşte tot articolul)
ACC

5 Oct 2019: Invitaţie: Taina Sfântului Maslu la Vicenza

Invitaţie: Taina Sfântului Maslu la Vicenza A devenit deja o tradiţie în rândul credincioşilor din Vicenza şi din împrejurimi, ca în prima duminică din Postul Naşterii Domnului să fie celebrat Sf. Maslu. În acest an, Taina Maslului va avea loc duminică 17 noiembrie, începând cu ora 15.00. Vor fi prezenţi 7 preoţi din zona Triveneto, iar cuvântul de învăţătură va fi rostit pe pr. dr. Vasile Barbolovici, responsabilul comunităţii din Veneţia-Mestre. După obicei, împreunăslujirea va fi urmată de o agapă frăţească. Pentru o majoră participare la această sfântă slujbă vă rugăm să divulgaţi ... (citeşte tot articolul)
P. Raimondo Salanschi

Ultimele evenimente foto

1 Oct 2019: Cu „Sfânta Fecioară a Străzii” la  Ziua Mondială a Migrantului şi Refugiatului la Cesena
1 Oct 2019: Cu „Sfânta Fecioară a Străzii” la Ziua Mondială a Migrantului şi Refugiatului la Cesena
22 Sep 2019: Consulul General al României la Milano, domnul Adrian Georgescu, la Bozano
22 Sep 2019: Consulul General al României la Milano, domnul Adrian Georgescu, la Bozano
16 Sep 2019: Iconostasul la Forlì – icoana Împărăţiei lui Dumnezeu
16 Sep 2019: Iconostasul la Forlì – icoana Împărăţiei lui Dumnezeu
12 Sep 2019: Catapeteasma la Cesena – epifanie a Împărăţiei Cerurilor
12 Sep 2019: Catapeteasma la Cesena – epifanie a Împărăţiei Cerurilor
4 Sep 2019: Prezentarea volumului „Conciliul de la Ferrara-Florenţa (1438-1439). Istoria şi ecleziologia unirilor"
4 Sep 2019: Prezentarea volumului „Conciliul de la Ferrara-Florenţa (1438-1439). Istoria şi ecleziologia unirilor"
2 Aug 2019: Vizita Apostolică la Parohia “Sfinţi Trei Ierarhi” din Roma Nord, 2 iulie 2019
2 Aug 2019: Vizita Apostolică la Parohia “Sfinţi Trei Ierarhi” din Roma Nord, 2 iulie 2019
20 Iun 2019: Traducerea tezei de doctorat în limba română a apărut la Cluj, în aceste zile
20 Iun 2019: Traducerea tezei de doctorat în limba română a apărut la Cluj, în aceste zile
18 Iun 2019: „Ne jucăm, învăţăm şi creştem împreună”
18 Iun 2019: „Ne jucăm, învăţăm şi creştem împreună”