Română | Italiano
AcasăŞtiri201814 Ianuarie: Liturghia popoarelor – model de integrare
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11549.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11549.jpg

Ştiri

Liturghia popoarelor – model de integrare

Liturghia popoarelor – model de integrare

Aşa cum ne-a îndemnat Sfântul Părinte, răspunsul comun la provocarea pusă de migraţia contemporană se poate articula în jurul a patru verbe fondate pe principiile doctrinei Bisericii: a primi, a proteja, a promova şi a integra.
Şi Dieceza de Cesena-Sarsina s-a unit rugăciunilor şi îndemnurilor Papei Francisc, sărbătorind Ziua mondială a migrantului şi refugiatului cu celebrarea Sfintei Liturghii Duminică 14 ianuarie, ora 15,00 în Biserica parohială Sfântul Ştefan din Cesena. Liturghia a fost prezidată de Episcopul emerit de Fidenza (Parma) mons. Carlo Mazza. Au concelebrat toţi preoţii reprezentanţi ai comunităţilor etnice din Dieceză. Lecturile şi cântecele au fost prezentate în diferite limbi.
Ca în fiecare an, au participat şi enoriaşi din Parohia “Izvorul Tămăduirii” împreună cu pr. Mihai David, reprezentând Biserica noastră. La oferirea darurilor două credincioase românce, îmbrăcate în costum naţional, au dus în procesiune o icoană a Maicii Domnului şi un colac tradiţional. La Sfânta împărtăşanie enoriaşii parohiei noastre au cântat priceasna “Veniţi creştini la rugăciune”.
După Sfânta Liturghie a urmat o agapă creştină în cadrul căreia fiecare responsabil a prezentat comunitatea proprie cu istoricul şi specificul, misiunea ei în dieceză, urmat de momente artistice.
A fost o Duminică specilă, un moment de har, prin care Dumnezeul Iubirii şi al Păcii ne indică şi astăzi drumul îmbrăţişării semenului nostru, al iertării şi al solidarităţii. Această Liturghie este un model de integrare. Liturghia popoarelor ne aduce aminte că diversităţile sunt elemente de bogăţie pentru o lume plină de frăţietate.
Claudia David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.