Română | Italiano
AcasăŞtiri201820 Ianuarie: Deplina unitate – dorinţa lui Cristos
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa » Titlu: 11599.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa

Titlu: 11599.jpg

Ştiri

Deplina unitate – dorinţa lui Cristos

Deplina unitate – dorinţa lui Cristos

„Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor”, începută oficial în 1908, este o iniţiativă ecumenică de rugăciune în cadrul căreia toate confesiunile creştine se roagă împreună pentru realizarea deplinei unităţi care este dorinţa lui Cristos însuşi. În acest an, materialul pentru Săptămâna de rugăciune a fost pregătit de către bisericile din Caraibe.
Sâmbătă 20 ianuarie, la ora 16:30, în Biserica Sfântului Anton cel Mare din Forli a avut loc rugăciunea ecumenică coordonată de Episcopul Diecezei de Forli-Bertinoro – Mons. Lino Pizzi, preotul greco-catolic din Forli, preotul ortodox din Meldola, preotul ortodox din Forli, un pastor şi un prezbiter al comunităţii adventiste din Forli.
Duminică, 21 ianuarie, de la ora 10:00, pr. Mihai David a săvârşit Sfânta Liturghie a lui Ioan Gură de Aur în limba italiană în Biserica Corpus Domini din Forli. Acest frumos şi antic lăcaş de cult este custodit de surorile clarise care şi-au exprimat marea dorinţă de a participa la o liturghie bizantină. Fiind surori de clauzură, care îşi dedică toată viaţa rugăciunii, unica posibilitate era de a face Dumnezeiasca Liturghie în biserica lor, acesta fiind motivul pentru care în această săptămână specială s-a ales săvârşirea liturghiei bizantine în biserica în care este expus în fiecare zi pentru adoraţie Sfântul Sacrament.
La întâlnirea pregătitoare, pentru prepararea Liturghiei, măicuţele erau atât de interesate de a cunoaşte tradiţia bizantină şi de a fi în comuniune de rugăciune încât ne-au cerut să le învăţăm semnul Sfintei Crucii în ritul nostru. Au fost entuziasmate de semnificaţia acestuia: mâna dreaptă – unitatea Dumnezeirii; cele trei degete reunite – Sfânta Treime; celelalte două degete – natura umană şi divină a lui Cristos.
La această Liturghie măicuţele au ieşit în Altar. Surorile clarise au fost bucuroase să se împărtăşească sub forma celor două specii - Pâinea consacrată înmuiată în Vinul consacrat, să audă toaca bătută ca la mănăstiri în România, să fie miruite şi stropite cu Agheasma Mare.
Maica stareţă sr. Annachiara ne-a           transmis binecuvântarea Sfintei Clara: „Domnul să fie întotdeauna cu voi şi El să facă ca voi să fiţi întotdeauna cu El”!
Claudia David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.