Română | Italiano
AcasăŞtiri201820 Ianuarie: Steagul românesc în Bazilica şi Piaţa Sfântul Petru din Roma
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Ziua Dialogului dintre evrei şi creştini » Titlu: 11631.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Ziua Dialogului dintre evrei şi creştini

Titlu: 11631.jpg

Ştiri

Steagul românesc în Bazilica şi Piaţa Sfântul Petru din Roma

Steagul românesc în Bazilica şi Piaţa Sfântul Petru din  Roma

Duminică, 14 ianuarie, s-a celebrat Ziua Mondială a Migrantului şi a Refugiatului. În această zi, în bazilica "Sfântul Petru" din Vatican, Sfântul Părinte Papa Francisc a celebrat sfântă Liturghie unde au fost invitaţi să participe toţi imigranţii şi refugiaţii prezenţi în Dieceza Romei. Au participat peste 10.000 de persoane, şi au concelebrat aproape 300 de preoţi şi de episcopi. Comunitatea greco-catolică română a fost reprezentată de pr. Daniel Vereş şi pr. Serafim Iulian Vescan, parohul comunităţii Sfinţii trei ierarhi din Roma Nord, împreună cu aproape 200 de persoane. Doi diaconi români, romano-catolici au slujit la Altar împreună cu Sfântul Părinte. Înainte de începerea Sfintei Slujbe, alături de ceilalţi 48 de capelani de la Roma, l-am aşteptat în faţa statuii Pieta de la întrarea în basilică pe Papa Francisc. Astfel am avut ocazia să-L întâlnim personal şi să ii reînoim invitaţia de a vizita România.
Împreună cu celelalte steaguri naţionale, şi tricolorul românesc a fluturat în catedrala "Sfântul Petru"precum şi în Piaţa din Cetatea Eternă. Emigranţi de pe toate continentale s-au simţit în biserică că şi acasă, vorbind în limba lor, în limba bisericii universale.
Cuvintele Papei din predică au atins inimile tuturor cu o mare intensitate, chiar dacă au fost simple, dar pe înţelesul tuturor, simţindu-se în barca lui Petru. Astfel cântările şi rugăciunile în diferite limbi şi din diferite culturi, au oglindit respectul faţă de diversitate arătate celui care bate la uşă şi cere ajutor. Papa Francisc a lansat un apel la ospitalitate căci toţi sunt fraţii nostri, şi Isus este prezent în toţi săracii şi refugiaţii. La sfârşitul predicii Papa, ne-a încredinţat pe toţi Preasfintei Fecioare Maria "speranţele tuturor migranţilor şi refugiaţilor din lume".
La Angelus Papa a anuntat că Ziua Mondială a Migrantului şi Refugiatului va fi celebrată în a doua duminică din septembrie.
P. Vescan Serafim Iulian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.