Română | Italiano
AcasăŞtiri201828 Ianuarie: Hramul Parohiei Sfinţii Trei Ierarhi din Roma Nord şi Ziua Unirii
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11558.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11558.jpg

Ştiri

Hramul Parohiei Sfinţii Trei Ierarhi din Roma Nord şi Ziua Unirii

Hramul Parohiei Sfinţii Trei Ierarhi din Roma Nord şi  Ziua Unirii

Parohia greco-catolică Roma-Nord, a sărbătorit duminica 28 ianuarie 2018 Hramul: Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan, dar şi Ziua Unirii Principatelor. Sărbătoarea a început cu Sfânta Liturghie celebrată de pr. Ioan Pop, coordonator naţional, împreună cu pr. paroh Serafim Iulian Vescan, şi diaconul Dan Pisuc. Răspunsurile au fost date de 3 seminarişti de la Colegiul Pio Romeno: Emanuel Gavrilaş, Mihai Gatea şi Antonio Mureşan. La momentul predicii, părintele Ioan Pop a ţinut un cuvânt de învăţătura pe marginiea Evangheliei Vameşului şi a fariseului.
După încheierea Sfintei Liturghii s-a celebrat şi un parastas. Prima parte a zilei s-a încheiat cu multumirile părintelui paroh şi cu un mic discurs din partea Ambasadorului pe lângă Sfântul Scaun, Liviu Petru Zăpârţan, care a subliniat faptul că este foarte important să trăim unitatea în diversitate şi diversitatea în unitate. A luat cuvântul şi mons. Pierpaolo Felicolo, directorul biroului pentru emigranţii din Roma. Ne-am bucurat să avem în mijlocul nostru şi un reprezentant din partea Ambasadei României, pe domnul consul Ionuţ Florin Urs. Totodată ne-au fost alaturi şi Maurizio Espozito împreună cu Jaime Trujillo, reprezentanţi de la Primăria din Roma, jurnaliştii Elena Postelnicu şi Frederico Carabetta, actorul Claudio Alfonsi, Cristea Rares, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor din Italia.
Partea a doua a zilei a început cu o masă bogată tradiţională românească, pentru toţi cei prezenţi, după care a urmat un program artistic cultural care s-a desfăşurat în teatrul parohiei cu ocazia Unirii Moldovei cu Ţara Românească, moment sărbătorit pe data de 24 ianuarie. În curtea parohiei, toată comunitatea împreună cu Domnul Ambasador, domnul Consul, am jucat Hora Unirii. Programul a continuat apoi cu dansuri, cântece, poezii, veselie şi voie bună. Pe scenă au evoluat artişi care cântă muzică populară, precum şi grupul Arţăraş şi domnii Creţ Dănuţ, Nae Leonard, Fabrizio Rici, la signora Mărioara Tescar e il signore Cornel Spînu. A fost presentata şi o scenetă cu Ocaua lui Cuza. Printre invitaţii nostri s-au numărat şi Digi mobile, Oriflame şi programul Tv Romit. La sărbătoarea noastră, au fost prezente peste 200 de persoane.
P. Vescan Serafim Iulian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.