Română | Italiano
AcasăŞtiri20184 Februarie: Un nou loc de slujire pentru comunitatea românească din Mirandola
Arhivă foto
Anul: 2021 » Eveniment: Botez în comunitatea din Padova » Titlu: 11698.jpg

Anul: 2021

Eveniment: Botez în comunitatea din Padova

Titlu: 11698.jpg

Ştiri

Un nou loc de slujire pentru comunitatea românească din Mirandola

Un nou loc de slujire pentru comunitatea românească din Mirandola

Prin grija Maicii Domnului şi prin binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Francisc Cavina, comunitatea greco-catolică din Mirandola a primit un nou spaţiu liturgic de slujire şi activitate. Înţelegerea s-a putut face şi datorită bunăvoinţei vicarului general al episcopiei de Carpi don Carlo Malavazi, al părintelui paroh al comunităţii din Cavezzo, don Giancarlo Dallari (arhiepiscopia de Modena).
Biserica, cu hramul „S. Maria Assunta”, este o construcţie din 1700 şi se află în localitatea Cavezzo, în Via Concordia 119. Perioada pentru care s-a încheiat comodatul de uz gratuit este pentru trei ani, cu posibilitatea reînnoirii ei.
La aranjarea şi curăţenia bisericii a participat toată comunitatea, iar după finalizarea lucrărilor, pe 4 februarie 2018, în Sfânta Liturghie, i s-a mulţumit Domnului pentru binefacerile primite. Înainte de celebrarea euharistică s-au făcut rugăciuni de dezlegare pentru evenimentele neştiute şi necunoscute, petrecute după cutremur. De asemenea, s-a făcut o procesiune cu înconjurarea bisericii de trei ori, în timp ce s-a stropit exteriorul cu aghiasmă. Pe parcurs s-au intonat cântece religioase ca: „Sfinte Dumnezeule...”, „O Măicuţă Sfântă”, „Am venit Măicuţă”, ş.a.
La sfârşitul Dumnezeieştii Liturghii comunitatea a oferit, în semn de mulţumire pentru sprijinul dat, părintelui Giancarlo Dallari o diplomă de mulţumire şi o icoană reprezentând Sfânta Treime. La final, s-a oficiat slujba parastasului pentru ctitorii şi binefăcătorii sfântului locaş. Evenimentul s-a terminat cu o copioasă agapă frăţească la care au fost invitaţi toţi cei prezenţi.
P. Ioan Feier

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.