Română | Italiano
AcasăŞtiri20185 Februarie: „Madonne şi Madonnine”
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Sărbătoarea familiilor şi vizită pastorală la Imola » Titlu: 11049.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Sărbătoarea familiilor şi vizită pastorală la Imola

Titlu: 11049.jpg

Ştiri

„Madonne şi Madonnine”

„Madonne şi Madonnine”

Ziua de 4 februarie este una semnificativă pentru forlivezi. Este ziua în care ei comemorează „Maica Sfântă a Focului” (Madonna del Fuoco) - patroana oraşului. Această devoţiune a început în anul 1428, când, în noaptea dintre 4 şi 5 februarie, a izbucnit un incendiu ce a distrus o şcoală în care se găsea o xilografie pe hârtie a Maicii Sfinte. Icoana a rămas intactă; câteva zile după acest fapt miraculos, imaginea a fost purtată în procesiune în Catedrala oraşului Forli, unde i s-a dedicat o capelă. În decursul secolelor forlivezii au venit să venereze şi să se roage la icoana Maicii Sfinte nu doar cu ocazia sărbătorii (4 februarie), ci de fiecare dată când se găseau în pericol sau aveau de înfruntat dificultăţi, în timpul războaielor şi a cutremurelor, încredinţându-i-se ca unei Mame şi Patroane.
Ca în fiecare an, evenimentele dedicate acestei aniversări au început în zilele precedente. Biserica noastră - Sfântul Francisc – a găzduit în această perioadă expoziţia fotografică a lui Giulio Sagradini: „Madonne şi Madonnine” – devoţiune, celebrări şi cultul Preacuratei Maria în Romagna. Inaugurarea expoziţiei a avut loc vineri 2 februarie, dată în care Biserica prăznuieşte „Întâmpinarea Domnului”. Au luat cuvântul Don Enrico Casadei – directorul Centrului Diecezan pentru Cultură şi părintele Mihai David.
Fotografiile au reuşit să surprindă emoţiile şi manifestarea credinţei în diverse ipostaze ale devoţiunii faţă de Sfânta Fecioară Maria.
Claudia David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.