Română | Italiano
AcasăŞtiri201811 Februarie: Aniversarea Fecioarei de la Lourdes şi Ziua Mondială a Bolnavului ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11689.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11689.jpg

Ştiri

Aniversarea Fecioarei de la Lourdes şi Ziua Mondială a Bolnavului sărbătorite în comunitatea de la Padova

Aniversarea Fecioarei de la Lourdes şi Ziua Mondială a Bolnavului sărbătorite în comunitatea de la Padova

În fiecare an, aniversarea Fecioarei Maria de la Lourdes coincide cu Ziua Mondială a Bolnavilor. În acest an, a 26-a Zi a Persoanelor Suferinde era tocmai duminica, atunci când comunitatea se întruneşte pentru celebrare. Sărbătoarea noastră a început cu o Sfântă Liturghie cu totul specială: am avut bucuria de a-i avea ca oaspeţipe doi studenţi teologi, care învaţă la Roma. Alături de prof. Giuseppe Munarini, ipodiaconul nostru, a slujit Giuseppe Ghiurcă (din Eparhia de Oradea), iar în strană a cântat Vlad-Antonio Mureşan (din arhieparhia de Blaj). Cu glasurile şi rugăciunile lor minunate,au făcut ca Liturghia să devină tot mai înălţătoare către bunul Dumnezeu. Ipodiaconul Giuseppe Ghiurcă a ţinut predica, legând evanghelia duminicii (cea a Judecăţii universale, în care Cristos împarte de-a dreapta şi de-a stânga pe cei care au făcut, respectiv au refuzat să facă fapte de caritate), de Fecioara de la Lourdes şi de Ziua sărbătorită a Bolnavilor.
La sfârşitul Liturghiei, pr. Cristian Sabău ne-a proiectat un reportaj despre Lourdes: în imagini semnificative, ne-a fost prezentată istoria apariţiilor Maicii Domnului, viaţa sf. Bernadetta Sourbirous şi, nu în ultimul rând, locurile principale şi momentele esenţiale pe care le trăieşte orice pelerin care merge acolo
După documentar, s-a dat citire mesajului pentru a XXVI-a Zi a Bolnavului semnat de PS Virgil Bercea şi de pr. Sorin Crăciun, spiritualul Asociaţiei Medicilor Catolici de la Oradea. Am făcut împreună rugăciunea indicată, apoi ne-am unit rugăciunii pentru sănătate şibinecuvântării pe care leaducşi le primesc sute şimii de bolnavi la Lourdesşi în întreaga Biserică. Pr. Cristian a explicat cum în Noul Teatament, în scrisoarea sf. Iacob (5,14), cei bolnavi sunt îndemnaţi să-i cheme pe preoţi să se roage asupra lor şi să-i ungă cu untdelemn. Specificându-ni-se că în acest caz nu era vorba de sacramentul Maslului ci de o rugăciune de binecuvântare, am primit fiecarepersonal binecuvântarea prin punerea mâinilor preotului şi a ungerii cu ulei sfinţit. Mai apoi, fiecare s-a închinat şi a venerat icoana Feciorei din Lourdes, primind din partea studenţilor teologi un pahar cu apă de Lourdes.
Pentru cei care au putut să se oprească, sărbătoarea a continuat cu masa de prânz la un local din apropiere. Mulţumesc bunului Dumnezeu,în numele comunităţii mele, pentru acesta zi de rugă şi binecuvântări!
Florica Filimon

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.