Română | Italiano
AcasăŞtiri201817 Februarie: Act caritativ în Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Roma Nord
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11647.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11647.jpg

Ştiri

Act caritativ în Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Roma Nord

Act caritativ în Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Roma Nord

Sâmbătă, 17 februarie 2018, cu ocazia începutului Postului Mare, o parte din credincioşii parohiei Roma-Nord, au contribuit la servirea unui prânz pentru săracii şi nevoiaşii fără adăpost. Acest act de caritate s-a desfăşurat în cadrul Parohiei Sf. Valentin al Villaggio Olimpico, Via Belgio, nr 32.
Precum spune şi Sfânta Scriptură, ,,Căci flămând am fost şi mi-aţi dat să mănânc, însetat am fost şi mi-aţi dat să beau, străin am fost şi m-aţi primit,, (Matei 25-35), şi noi am încercat să urmăm acest exemplu minunat dat de Isus Hristos.
A fost o experienţă emoţionantă, minunată, văzând persoane din mai multe ţări precum: India, Sri Lanka, Africa, România, Ucraina, etc, care au venit să mănânce ca de obicei în fiecare sâmbătă, dar fără să ştie că de această dată este pregătit totul de români. Pe lângă persoanele din diferite ţări, erau şi persoane de diferite religii, dar este important că poarta caritasului este deschisă indiferent cine intră, nu contează culoarea, naţionalitatea, confesiunea, etc.
Pentru masa de prânz s-au gătit sarmale româneşti, pastă cu ficăţei, cozonaci, pentru aproape 70 de persoane. Celor care au cerut pachet şi pentru acasă, li s-a dat şi pentru masa de seara. După aceste frumoase momente, credincioşii au decis să facem şi după Paşti acest act de caritate.
„Să nu iubim numai cu vorba, ci cu fapta şi adevărul”! (1In 3,18)
P. Vescan Serafim Iulian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.