Română | Italiano
AcasăŞtiri20184 Martie: Ziua doamnelor sărbătorită în parohia Vicenza
Arhivă foto
Anul: 2018 » Eveniment: Celebrăm Centenarul Marii Uniri, cinstim valorile României » Titlu: 11013.jpg

Anul: 2018

Eveniment: Celebrăm Centenarul Marii Uniri, cinstim valorile României

Titlu: 11013.jpg

Ştiri

Ziua doamnelor sărbătorită în parohia Vicenza

Ziua doamnelor sărbătorită în parohia Vicenza

Începutul lunii martie dedică femeilor două sărbători deosebite: la 1 Martie Mărţişorul şi la 8 Martie Ziua Internaţională a Femeii.
Mărţişorul, confecţionat din două fire bicolore, alb şi roşu, de care se prinde un obiect artizanal, reprezintă simbolul sosirii primăverii, al renaşterii naturii şi al revenirii la viaţă. Poetul George Coşbuc, într-un studiu dedicat mărţişorului afirma: „scopul purtării lui este să-ţi apropii soarele, purtându-i cu tine chipul. Printr-asta te faci prieten cu soarele, ţi-l faci binevoitor să-ţi dea ce-i stă în putere, mai întâi frumuseţe ca a lui, apoi veselie şi sănătate, cinste, iubire şi curăţie de suflet…”.
Ca în fiecare an, comunitatea noastră a sărbătorit aceste ocazii prin diferite evenimente. Astfel, încă de la sfârşitul lunii ianuarie copiii parohiei au participat la Laboratorul de creaţie intitulat „Mărţişorul la români”. În cadrul orelor de laborator, conceput pentru a le oferi ocazia celor mici să înveţe, să creeze, copiii au confecţionat mărţişoare şi felicitări. Toate acestea, special pregătite, au fost dăruite mămicilor şi bunicilor, după Sfânta Liturghie de duminică 25 februarie.
Atelierul a fost coordonat de doamna preoteasă Monica Salanschi, coadjutată de animatoarele Daniela Moisa şi Daniela Sîrbu, alături de care copiii au avut ocazia să descopere frumuseţea activităţilor artistice şi să-şi pună în evidenţă creativitatea.
Celălalt eveniment, Ziua Internaţională a Femeii, a fost aniversat duminică, 4 martie, după Dumnezeiasca slujbă printr-un recital de poezii şi de cântece. După terminarea recitalului a urmat prânzul în comunitate, organizat cu multă dăruire de către doamnele noastre din parohie. La prânz a participat şi directorul Fundaţiei Migrantes Vicenza, pr. Michele De Salvia, care a transmis urările sale şi ale diecezei de Vicenza doamnelor din comunitatea noastră.
          
Biroul de Presă / L'Ufficio Stampa

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.