Română | Italiano
AcasăŞtiri20185 Martie: Maslu cu 7 preoţi în parohia Sfinţii Trei Ierarhi Roma Nord
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului » Titlu: 11634.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului

Titlu: 11634.jpg

Ştiri

Maslu cu 7 preoţi în parohia Sfinţii Trei Ierarhi Roma Nord

Maslu cu 7 preoţi în parohia Sfinţii Trei Ierarhi Roma Nord

Sâmbătă seara, 3 martie, am celebrat taina Sfântului Maslu în parohia Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan, Roma Nord la care au celebrat 7 preoţi: pr. Ioan Pop, coordonator naţional părintele paroh Serafim Iulian Vescan, pr. Lucian Lechinţan, pr. Abdo Raad B. s. rectorul Colegiului San Basilio, pr. Vincenzio Lai, spiritualul studenţilor din Colegiul Pio Romeno, Don Rodrigo Luis Acosta Arzamendia şi pr. Don Marcelo Milciades Garcia Benitez, din Paraguai de la Colegiul Pio Latino American. Fiecare preot a citit Sfânta Evanghelie, după care au rostit cate un cuvânt de învăţătură referitor la perioada aceasta a postului Mare în care ne aflăm. Părintele Abdo a citit Sfânta Evanghelie în limba arabă şi a vorbit despre experienţa pe care a avut-o în Liban, Palestina, Siria. La această seară de rugăciune, înainte de a începe celebrarea, a fost şi un moment dedicat celor care au vrut să se mărturisească, căci postul Mare este un timp ce ajută la apropierea de Dumnezeu „la schimbarea propriei vieţi”, fiind tot odată un har necesar, de implorat de la Dumnezeu. La spovedanie mergem cu inima deschisă căci Tatăl ne aşteaptă să ne dea iertarea şi să participăm des la Sf. Liturghie care ne învaţă să facem din viaţa noastră o „Euharistie” precum spune Papa Francisc.
Taina Sfântului Maslu se săvârşeşte pentru bolnavi şi se întemeiază pe învăţătura Sfântului Apostol Iacov care spune: „Este cineva în suferinţă? Să se roage… Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el ungându-l cu untdelemn în numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi, de va fi făcut păcate, se vor ierta lui”. (Iacov 5,13-15).
După Încheierea Sfântului Maslu, s-a celebrat şi slujba Parastasului în memoria celor dragi din familiile noastre care au plecat la Domnul.
Încheierea evenimentului a fost marcată printr-o agapă fraternă tradiţională românească la care au participat în jur de 70 de persoane.
La final, părintele paroh a mulţumit tuturor celor prezenţi dar în mod special celor care s-au ocupat de buna organizare a acestui eveniment, anunţând că pe data de 11 martie va celebra Sfânta Liturghie la Radio Vatican şi pe data de 17 martie se va merge în pelerinajul anual care anul acesta s-a mutat de la Padova la Milano.
P. Vescan Serafim Iulian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.