Română | Italiano
AcasăŞtiri20183 Aprilie: Duminica Floriilor în Parohia San Salvatore alle Coppelle din Roma
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11617.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11617.jpg

Ştiri

Duminica Floriilor în Parohia San Salvatore alle Coppelle din Roma

Duminica Floriilor în Parohia San Salvatore alle Coppelle din Roma

În Duminica Floriilor, la 1 aprilie 2018, ambasadorul României în Italia, George Bologan, a participat, alături de comunitatea greco-catolică din Roma, la slujba religioasă oficiată în biserica San Salvatore alle Coppelle de către preotul paroh Daniel Vereş. Biserica, situată între Pantheon şi Piazza Navona, este unul dintre cele mai vechi centre ale spiritualităţii româneşti din Italia, a fost loc de întâlnire a membrilor diasporei înainte de 1990, în mare parte formate din cărturari şi exponenţi ai vieţii politice în exil.
Diplomatul român, în mesajul adresat credincioşilor, a subliniat importanţa contribuţiei fiecărui cetăţean la construirea conştiinţei naţionale, a imaginii de ţară şi a percepţiei asupra comunităţii româneşti. Acesta a îndemnat părinţii să insufle copiilor lor dragostea de patrie şi curiozitatea faţă de istoria neamului românesc, care să genereze energia interioară ce stă la baza patriotismului autentic, profund şi încadrat în contextul european. Prin cultivarea responsabilităţii, a onoarei şi a demnităţii, fiecare poate contribui la construirea temeinică a unei Românii mai bune, mai curată şi mai puternică, după modelul înaintaşilor care s-au implicat uneori cu multe sacrificii pentru idealul naţional, în urmă cu 100 de ani.
Ambasadorul Bologan a evocat semnificaţiile praznicelor din această perioadă a anului, ca momente de bucurie şi speranţă, reamintind celor prezenţi de frumuseţea şi atmosfera trăirii sărbătorilor în satul românesc, a tradiţiilor ce pun în valoare omenia, etica şi spiritul neamului oglindit în poezia „La Paşti” a lui George Coşbuc: „Şi cât e de frumos în sat/Creştinii vin tăcuţi la vale/Şi doi de se-ntâlnesc în cale/Îşi zic Hristos a Înviat!”.
          
Sursa: Ambasada României în Italia

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.