Română | Italiano
AcasăŞtiri20189 Aprilie: Papa Francisc numeşte un Vizitator Apostolic pentru românii din diaspora
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Chemaţi să intrăm în împărăţia cea veşnică a iubirii lui Dumnezeu » Titlu: 11107.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Chemaţi să intrăm în împărăţia cea veşnică a iubirii lui Dumnezeu

Titlu: 11107.jpg

Ştiri

Papa Francisc numeşte un Vizitator Apostolic pentru românii din diaspora

Papa Francisc numeşte un Vizitator Apostolic pentru românii din diaspora

Astăzi luni 9 aprilie 2018, Sfântul Părinte Papa Francisc l-a numit în funcţia de Vizitator Apostolic pentru credincioşii greco-catolici români din Europa occidentală pe Părintele Cristian Dumitru Crişan din clerul Arhieparhiei de Alba-Iulia şi Făgăraş, actualmente Rector al Misiunii Greco-Catolice Române din Franţa şi Notar al Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică.
          
***
Părintele Cristian Dumitru Crişan
S-a născut pe data de 11 octombrie 1981 în localitatea Sântu, judeţul Mureş. După studiile efectuate la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Blaj, în anul 2003 a fost trimis la Roma cu o bursă din partea Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, fiind alumn al Colegiului Pontifical „Pio Romeno”.
În anul 2007 a obţinut Bacalaureatul în Teologie la Ateneul Pontifical „Sant’Anselmo”, iar ulterior Licenţa şi Doctoratul în Drept Canonic la Institutul „Utriusque Iuris” al Universităţii Pontificale a Lateranului în 2010, respectiv în 2012.
În anul 2008 a fost hirotonit preot la Bucureşti de către Preasfinţia Sa Mihai Frăţilă.
În anul 2012, la recomandarea Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, Arhiepiscopul de Paris l-a numit Rector al Misiunii Greco-Catolice şi Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe” din Paris, iar din anul 2016 este Judecător al Tribunalului Provincial de Primă instanţă al Arhiepiscopiei de Paris, activităţi pe care le va desfăşura în continuare.
Cunoaşte limbile: franceză, italiană şi engleză.
          
Biroul de Presă

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.