Română | Italiano
AcasăŞtiri201811 Aprilie: Sărbătoarea Învierii Domnului în comunitatea din San Donà di Piave
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11677.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11677.jpg

Ştiri

Sărbătoarea Învierii Domnului în comunitatea din San Donà di Piave

Sărbătoarea Învierii Domnului în comunitatea din San Donà di Piave

„Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul,
Să ne bucurăm şi să ne veselim într-însa”
          
Cu ocazia Sărbătorii Învierii Domnului, comunitatea greco-catolică din San Donà, începând încă din Săptămâna Mare, din zilele de Joi, Vineri şi Sâmbăta dinainte de Învierea Domnului, a luat parte la toate serviciile liturgice, fiind alături de Isus în suferinţă şi contemplând marea dragoste cu care Fiul lui Dumnezeu şi-a dat viaţa pentru mântuirea noastră.
Bucuria cea mare am avut-o cu toţii atunci când în miezul nopţii zilei de 7 spre 8 aprilie, am celebrat Slujba Învierii Domnului şi am luat Lumina cea adevărată a Celui Înviat.
Piatra Mormântului Sfânt a fost îndepărtată de îngerii luminii, noi împreună cu Isus Domnul am ieşit de acolo spre veşnica Lumină a Tatălui şi ne-am întors ochii din bezne spre strălucirea unei noi lumi, cântând imnul de biruinţă „Cristos a înviat... ”.
Mormântul gol răstoarnă acel principiu natural tradiţional, că viaţa se încheie acolo. Pentru Isus moartea nu a rămas o stare, ci a fost doar trecerea spre viaţă, acea trecere a Domnului „de pe pământ la cer şi din moarte la viaţă”.
Pe această cale doresc să-i mulţumesc lui Dumnezeu pentru toate darurile şi harurile primite de la El în tot acest timp şi tuturor acelora care au avut vreo contribuţie în derularea bună a tuturor serviciilor liturgice.
La sfârşitul slujbei Învierii, aşa cum este obiceiul în biserici, familia Adrian şi Anca Les au oferit „Paşti” tuturor credincioşilor.
          
Cristos a înviat!
P. Mihuţ Lucian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.