Română | Italiano
AcasăŞtiri201811 Aprilie: Slujba Învierii în parohia Flaminia-Euclide di Roma Nord
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa » Titlu: 11595.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa

Titlu: 11595.jpg

Ştiri

Slujba Învierii în parohia Flaminia-Euclide di Roma Nord

Slujba Învierii în parohia Flaminia-Euclide di Roma Nord

Sâmbătă, 7 spre 8 aprilie 2018, la miezul nopţii am participat la celebrarea Praznicului Invierii Domnului nostru Isus Hristos. Programul religios a început cu Canonul Invierii, după care am înconjurat biserica cântând cu toţii Hristos a Inviat, intrând apoi în biserică pentru a continua Slujba Invierii urmată de Sfânta Liturghie.
Ne-am bucurat mult să îi avem în mijlocul nostru pe părintele Vincenzio Lai, pr. Don Rodrigo Luis Acosta Arzamendia şi pr.Oscar Cesar, din Paraguai de la Colegiul Pio Latino American, pe diaconul Dan Pisuc. Răspunsurile au fost date de studentul teolog Ovidiu Legean, de la Colegiul Pio Romeno din Roma, împreună cu alţi cântăreţi. Tot odată, l-am avut în mijlocul nostru şi pe domnul Octavian Haragoş împreună cu familia, reprezentant din partea Ambasadei României în Italia., pe preşsedintele asociaţiilor din Italia, dnul. Rareş Cristea, şi alţi oaspeţi.
În timpul Canonului Învierii, cei doi preoţi oaspeţi din Paraguai ne-au spus câteva cuvinte de învăţătură legate de Ziua Învierii şi importanţa acesteia în viaţa creştinilor. Pr. Rodrigo ne-a învăţat un mic cântec ,,Gesù Cristo, ieri, oggi e sempre, aleluia,, format din câteva cuvinte, însă foarte profunde şi esenţiale.
La finalul slujbei, pr. Vincenzio Lai a rostit câteva cuvinte tot referitoare la Ziua Invierii, după care, pr paroh Serafim Iulian Vescan pe parcursul slujbei ne-a dat multe sfaturi şi învăţături, şi a sfinţit paştile şi a binecuvântat coşurile cu produsele tradiţionale aduse de credincioşi.
Programul s-a încheiat cu o mică agapă unde fiecare a împărţit cu ceilalţi din produsele aduse pentru a fi binecuvantate.
Duminică 8 aprilie, la ora 10, s-a celebrat Sf. Liturghie de către pr. Serafim, pe via Flaminia nr 353, pentru românii care nu au putut fi prezenţi sâmbătă noaptea la Liturghie, şi a citit apoi pastorala Preafericitului Cardinal Lucian, dată cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Pr. Serafim a făcut anunţul cu privire la pelerinajul din 6 mai, la Madonna di Pompei, iar pe 20 mai Sărbătoarea Popoarelor din piaţa San Giovanni în Lateran.
Ziua Învierii s-a încheiat cu urarea adresată tuturor că Hristos înviat din morţi, să dăruiască viaţă de lumină, de har, pace si bunăstare.
          
Hristos a înviat!
Maria Moldovan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.