Română | Italiano
AcasăŞtiri201811 Aprilie: Celebrarea Învierii Domnului în parohia din Imola
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11645.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11645.jpg

Ştiri

Celebrarea Învierii Domnului în parohia din Imola

Celebrarea Învierii Domnului în parohia din Imola

Sâmbătă 7 apr. 2018, sărbătoarea Învierii Domnului a fost celebrată cu credinţă şi bucurie în parohia din Imola. Credincioşi greco-catolici şi ortodocşi veniţi din Imola şi împrejurimi au participat în număr considerabil la această slujbă atât de îndrăgită de creştini, biserica fiind plină, iar unii au fost nevoiţi să rămână şi afară.
Începând cu ora 22.00, Pr. paroh Tiberiu Sîrbu, îmbrăcat în veşminte albe, a început slujba Învierii în prezenţa Mons. Tommaso Ghirelli, episcopul diecezei de Imola. După partea de început în care a răsunat cu tărie şi bucurie troparul Învierii, episcopul Tommaso a adresat un cuvât de salut şi de mulţumire comunităţii greco-catolice, subliniind importanţa acestei celebrări liturgice şi a propriei bucurii de a vedea credincioşii români uniţi în celebrarea Învierii Domnului în număr aşa de mare.
Comunitatea noastră l-a avut ca oaspete pe don Maurizio Ardini, directorul Oficiului Diezecan pentru Imigrati din Imola, care a participat activ la celebrarea liturgică şi apoi, la sfârşit, a salutat comunitatea noastră. Dânsul a fost încântat de frumuseţea celebrării şi de numărul de credincioşi adulţi sau de copii care au participat şi anul acesta la această slujbă.
La final s-a citit Cuvântul de învăţătură al PF Lucian, Arhiepiscpul Major al Bisericii noastre la sărbătoarea Învierii Domnului, iar pr. Tiberiu a ţinut o predică despre importanţa Învierii în viaţa credincioşilor, invitându-i la bucurie şi la o credinţă care să fie operativă prin intermediul faptelor de iubire şi milostenie.
După sărutarea Crucii, a Evangheliei şi a icoanei Învierii, credincioşii prezenţi au primit fiecare câte un pahar cu sfintele Paşti.
Domnul Înviat să vă binecuvânteze şi să vă dăruiască Pacea Sa!
          
Cristos a înviat!
P. Tiberiu Sîrbu

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.