Română | Italiano
AcasăŞtiri20184 Mai: Eroina Doina Conea ne-a lăsat pentru totdeauna
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Mostra fotografică continuă.... » Titlu: 11332.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Mostra fotografică continuă....

Titlu: 11332.jpg

Ştiri

Eroina Doina Conea ne-a lăsat pentru totdeauna

Eroina Doina Conea ne-a lăsat pentru totdeauna

Din Braşov, unde s-a născut pe 30 mai 1929, Doina Cornea s-a distins încă din tinereţe prin refuzul său de a intra în rândurile Uniunii Tineretului Comunist (UTC) şi în cadrul partidului sinistru al lui Ceauşescu şi a complicilor săi. Acest lucru nu i-a permis nicidecum să avanseze în cariera sa la Univeristatea din Cluj-Napoca, unde luase licenţa, la secţia de franceză şi italiană. Credincioasă a Bisericii noastre Române Unite cu Roma, până la sfârşit, s-a distins prin onestitatea intelectuală, prin curajul arătat şi prin intervenţiile sale la Radio Europa Liberă, tocmai în vremurile în care dragonul comunist, ne referim la anii '80, zdruncina orice speranţă la libertate. Mă refer la intervenţiile sale curajoase la Radio Europa Liberă prin care critica pe dictatorul din Scorniceşti şi familia sa.
Fidelă Patriei şi Monarhiei, s-a angajat cu abnegaţie în favoarea democraţiei din Ţara sa. A avut curajul să coboare în piaţă la Revoluţia din '89, în ciuda faptului că era urmărită de către Securitate şi MIliţie.
Odată ce s-a îndepărtat de Frontul Salvării Naţionale, în carea fost inclusă fără să fi fost consultată, a avut diferite întâlniri la nivel foarte înalt cu personalităţi politice internaţionale; fusese membră fondatoare a Aleanţei Civice.
Diona Cornea, trecută la cele veşnice în noaptea de joi spre vineri, nu poate şi nu trebuie să fie uitată, fiind un exemplu pentru intelectualii care deseori, nu numai în România, ci şi în Europa Occidentală, se dedau la compromisuri cu propriia lor conştiinţă.
Dumnezeu să-i primească sufletul, la dreapta Sa, în Ierusalimul Ceresc, unde nu este nici durere nici întristare.
În veci pomenirea ei!
Traducere din italiană: pr. Ioan Mărginean-Cociş
Prof. Giuseppe Munarini

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.