Română | Italiano
AcasăŞtiri20187 Mai: Parohia Sfinţii Trei Ierarhi Roma Nord în pelerinaj la Pompei
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11612.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11612.jpg

Ştiri

Parohia Sfinţii Trei Ierarhi Roma Nord în pelerinaj la Pompei

Parohia Sfinţii Trei Ierarhi Roma Nord în  pelerinaj la Pompei

În dimineaţa zilei de duminică 6 mai, ne-am îndreptat paşii cu un autocar de 65 de persoane, spre oraşul Pompei, care se află la câţiva km de Napoli. La ora 12.30 am celebrat Sfânta Liturghie într-o capelă în frumosul Sanctuar Madonna di Pompei. Biserica mai este numită şi Madonna del Rosario. Istoria acestui loc de cult începe în anul 1872 când Bartolo Longo, un tânăr care vroia să devină preot satanic, se afla pe câmp când a auzit o voce care i-a spus: ,,Dacă vei propaga Rozariul, vei fi salvat!,, Atunci tânărul cu sufletul tremurând, decide să meargă la Napoli pentru a cumpăra un tablou, însă nu orice tip de tabou, ci unul care poate fi venerat. Pe drum, se întâlneşte cu confesorul său care îi propune să meargă la o călugăriţă care îi va da un tablou. Aceasta îi dă unul, dar foarte vechi şi deteriorat. Tânărul îl duce acasă, transportându-l cu o căruţă care ducea gunoi. Câţiva ani mai târziu, mai exact în 1876, începe construcţia bisericii, exact în locul unde tânărul Bartolo a auzit vocea Fecioarei. În 13 februarie 1876, a fost expus pentru prima dată taboul al lui Bartolo, şi tot în aceaşi zi se întâmplă şi prima minune, vindecându-se o fată de epilepsie.
În ceea ce priveşte pelerinajul nostru, după terminarea oficiului liturgic am luat prânzul împreună, la iarbă verde, sub formă de picnic, împărţind frăţeşte fiecare cu cei de lângă noi, totodată încercâmd să creăm un moment de comuniune. La ora 15 am început vizita la Scavi di Pompei, sau rămăşiţele oraşului antic Pompei. Locul renumit în toată lumea datorită erupţiei vulcanului Vezuviu care se află la doar câtiva km de oraş. În anul 79, pe 24 august, lava vulcanului a acoperit tot oraşul Pompei dar şi locurile din jurul său, omorând peste 2000 de oameni şi ştergând orice urmă de aşezare umană. Ani mai târziu, după 1748 s-au început săpăturile arheologice, şi abia atunci s-a descoperit oraşul antic Pompei. Se pot observa acum, persoane umanecimentate, ruine ale caselor unde se găsesc mozaicuri pe pavimente, se pot observa şi rămăşiţe din cuptoare unde se gătea, şi chiar s-au descoperit în aceastea urme de alimente secate, se mai pot observa şi ruinele primăriei, al amfiteatrului, al diferitelor sali unde se adunau locuitorii pentru activitaţi, toate acestea demonstrând că acest popor a avut o cultură foarte bogată şi erau foarte bine organizaţi.
La finalul vizitei acestor locuri pline de încărcătură emoţională, dar foarte frumoase în acelaşi timp, ne-am îndreptat spre autocar pentru a porni spre Roma. Pe drum, părintele Serafim ne-a anunţa că în data de 20 mai, se va ţine Sărbătoarea Popoarelor, unde vor participa cu un program artistic tineri din parohia noastră, apoi pe 26 mai vom oferi un prânz săracilor, iar pe 3 iunie sărbătorim Ziua copiilor. Totodată, părintele ne-a anuntat că pe 5 mai a participat la Ambasada României, împreună cu toate asociaţiile şi reprezentanţi ai bisericilor la întâlnirea cu doamna Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni.
P. Vescan Serafim Iulian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.