Română | Italiano
AcasăŞtiri201814 Mai: Sărbătoarea Popoarelor la Forlì
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Ziua Dialogului dintre evrei şi creştini » Titlu: 11629.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Ziua Dialogului dintre evrei şi creştini

Titlu: 11629.jpg

Ştiri

Sărbătoarea Popoarelor la Forlì

Sărbătoarea Popoarelor la Forlì

Duminică 13 mai, la Forli, în Parohia Romiti s-a desfăşurat a 6-a Sărbătoare a Popoarelor.
Pe parcursul după-amiezei au fost prezentate cântece şi dansuri ale comunităţii române atât ortodoxe cât şi greco-catolice din Dioceza Forli-Bertinoro şi o paradă cu costume tradiţionale unde toate comunităţile străine prezente au participat şi au fost premiate de juriu.
Comunitatea noastră, reprezentată de Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” şi de Asociaţia Românilor „Hora”, a mulţumit pentru invitaţia de a participa la această sărbătoare a tuturor popoarelor. Preşedinta asociaţiei a subliniat: „Pentru noi românii anul 2018 reprezintă aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire de la 1918. Suntem bucuroşi că cele două parohii române sărbătoresc împreună Sărbătoarea Popoarelor”. În continuare au fost prezentaţi interpreţii de muzică populară proveniţi din diverse zone ale României: Ramona Chiorean – din Transilvania, Mihaela Solomon şi Ovidiu Bitucă – din Moldova precum şi dansurile susţinute de grupul „Ecoul Strămoşesc”.
În a doua parte a după-amiezii a fost organizat un buffet cu gustari etnice (Senegal, Tunisia, Algeria, Maroc, Nigeria, Bulgaria şi România).
Au intervenit Primarul Davide Drei şi parohul Parohiei Romiti don Loriano Valzania, mulţumind celor care au organizat evenimentul şi tuturor participanţilor, evidenţiind această mărturie de ospitalitate şi împărtăşire reciprocă.
Pentru parohia Bisericii Române Unite cu Roma a fost o nouă ocazie de a mărturisi că este posibilă împărtăşirea valorilor în diversitatea culturală, adică unitatea între toate popoarele.
Claudia David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.