Română | Italiano
AcasăŞtiri201822 Mai: Sărbătoarea Popoarelor la Roma
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa » Titlu: 11596.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa

Titlu: 11596.jpg

Ştiri

Sărbătoarea Popoarelor la Roma

Sărbătoarea Popoarelor la Roma

Duminică, 20 mai 2018, am participat cu un grup de credincioşi din parohia Sfinţii Trei Ierarhi, la cea dea 27 – a ediţie la Sărbătorii Popoarelor. Evenimentul a început cu Sfântă Liturghie în Basilica San Giovanni în Laterano, la ora 12.00, prezidată de Excelenţa Sa P. Luis Ladaria. Cu ocazia acestei zile, s-a anunţat ştirea că Papa l-a numit cardinal pe Excelenţa Sa Luis Ladaria.
Sărbătoarea se desfăşoară în fiecare an, în cea dea treia duminică din luna Mai, anul acesta având motto-ul: "Accoglietevi come Cristo ha accolto voi".
În cadrul Sfintei Liturghii, la momentul comuniunii, am avut noi românii prezenţi, un moment în care am cântat cântecul "Cristos a Înviat".
După încheierea pragramului religios, evenimentul s-a mutat afară în Piazza din faţa Basilicii, unde a început partea a doua cu un moment de gastronomie, unde comunitatea noastră s-au oferit voluntari în a prepara peste 400 de sarmane şi cârnaţi. După aceasta a început un prgram artistic, prezentat în toate limbile. La ora 15.30 şi comunitatea noastră a prezentat un scurt moment muzical, reprezentat prin tânăra Denisa Dana şi Fabrizio Ricu. După momentul lor, au prezentat 3 cântece un alt grup din parohia noastră, Arpeggio e Roua. La ora 17 a avut loc o paradă a costumelor tradiţionale din toate ţările.
Această întâlnire a fost o ocazie bună pentru o cunoaştere între credincioşii parohiei şi nu numai, pentru a lega noi prietenii, dar şi pentru a discuta problemele cu care se confruntă preoţii diverselor comunităţi, dar şi problemele cu care se confruntă românii din Italia.
P. Vescan Serafim Iulian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.