Română | Italiano
AcasăŞtiri20184 Iunie: Sărbătoarea diecezană a emigranţilor catolici la Udine
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Liturghia popoarelor la Forlì » Titlu: 11124.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Liturghia popoarelor la Forlì

Titlu: 11124.jpg

Ştiri

Sărbătoarea diecezană a emigranţilor catolici la Udine

Sărbătoarea diecezană a emigranţilor catolici la Udine

Arhiepiscopul: "În unitate diversităţile sunt îmbogăţire".
Mons. Mazzocato: "Nu sunt mai importante diferenţele care ne disting. Să ne împărtăşim cu Trupul lui Hristos în Sf. Euharistie este important şi astfel ne regăsim cu toţii uniţi în Iisus; o singură familie, o singură Biserică, uniţi într-un unic legământ".
3 IUNIE 2018
"Iisus reînnoieşte şi între noi acest miracol şi în dimineaţa aceasta. Nu sunt mai importante diferenţele care ne disting. Să ne împărtăşim cu Trupul lui Hristos în Sf. Euharistie este important şi astfel ne regăsim cu toţii uniţi în Iisus; o singură familie, o singură Biserică, uniţi într-un unic legământ". Aşa Arhiepiscopul de Udine, Mons. Andrea Bruno Mazzocato, la predica din cadrul Sf. Liturghii cu prlejul Sărbătorii diecezane a emigranţilor catolici, celebrată în Catedrală azi, Duminică 3 iunie, Sărbătoarea Corpus Domini.
" În aceşti ani - a continuat Mons. Mazzocato - am avut grijă ca duminica şi creştiniii care vin din ţări diferite cu tradiţii diferite, să aibă Sf. Liturghie în limba lor şi conform tradiţiei lor. Să ne amintim, întotdeauna, că acest lucru nu trebuie să ne despartă, ci să ne unească pe toţi. Nu există Sf. Euharistie a nigerienilor, a românilor, a indienilor, a friulanilor, ci unicul Trup al lui Iisus, cu care ne împărtăşim toţi şi care ne uneşte pe toţi la El şi între noi ca fraţi şi surori. Dacă trăim această unitate, atunci şi diversitatea manifestată prin cântări, tradiţii şi rituri nu ne desparte, ci dimpotrivă, devine o îmbogăţire. Cu acest spirit, continuăm Slujba noastră Euharistică şi peste puţin timp suntem invitaţi la ospăţul Domnului, ca şi Apostolii la 'Cina cea de taină'. Ne împărtăşim cu Trupul Domnului şi vom ieşi din biserică mai uniţi cu Iisus şi între noi, mărturisind tuturor că este posibil să ne aceptăm şi să ne iubim unii cu alţii ca fraţi şi surori".
Sursa:
Textul integral al omeliei în italiană:
Uffico stampa diocesano/Biroul de presă diecezan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.