Română | Italiano
AcasăŞtiri20183 Iunie: Sărbătoarea copilului în parohia Roma Nord
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Liturghie românească în Domul din Villafranca di Verona » Titlu: 11648.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Liturghie românească în Domul din Villafranca di Verona

Titlu: 11648.jpg

Ştiri

Sărbătoarea copilului în parohia Roma Nord

Sărbătoarea copilului în parohia Roma Nord

Cu ocazia Zilei Internaţionale a copilului, credincioşii parohiei noastre "Sfinţii Trei Ierarhi, Vasile, Grigore şi Ioan", au organizat un frumos program pentru a sărbători această zi în data de 3 iunie 2018.
Programul a început cu primirea Arhiepiscopului Gianfranco Girotti, cu pâine şi sare, de copii după care a urmat Sfânta Liturghie prezidată chiar de Excelenţa Sa. Episcopul este prietenul românilor, a mai fost în parohia noastră, a fost chiar şi în România, şi va mai merge şi în luna septembrie pentru beatificarea unei franciscane. Ne-am bucurat să îi avem în mijlocul nostru şi pe domnul Ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun, dr. Liviu Petru Zăpârţan, împreună cu soţia sa, domnul vice-consul Ionuţ Urs, reprezentaţi din partea primăriei Roma, dar şi preşedintele Federaţiei românilor în Italia, şi responsabili ai altor asociaţii.
La masa Sfântului Altar au concelebrat şi părintele Ioan Pop, părintele paroh Serafim Iulian Vescan, şi pr. diacon Dan Pisuc. La predică, Preasfinţia Sa a luat cuvântul şi a făcut referire la duminica tuturor sfinţilor, mai exact s-a oprit asupra sfinţeniei, iubirii şi carităţii. La strană au cântat trei dintre studenţii români de la Colegiul Pontifical Pio Romeno, Moldovan Radu, Boroş Emanuel şi Raimondo Rupp.
La momentul Sfintei Împărtăşanii, s-au împărtăşit mulţi copii, iar apoi Preasfinţia Sa le-a împărţit tuturor copiilor, colacul cu sare cu care a fost primit când a ajuns la parohie.
Prima parte a zilei s-a încheiat cu o agapă fraternă bogată cu mâncăruri tradiţionale româneşti. După aceasta, a început un spectacol pentru copii şi realizat de copii. Au fost prezenţi atât copii români, italieni cât şi sud-americani. În teatrul parohiei, domnul ambasador a luat cuvântul, urmând apoi domnul vice consul să ne transmită mesajul domnului ambasador al României, domnul George Bologan. La final toţi copii au primit dmplome de participare şi cadouri. Deoarece suntem în anul centenarului, am jucat şi Hora Unirii cu toţi cei prezenţi şi împreună cu oficialităţile.
Cea de-a doua parte a programului artistic a fost susţinută de către artişti, cântăreţi de mare valoare precum Nae Leonard, Eugen Pătrăşcanu.
La final, părintele paroh a mulţumit tuturor celor prezenţi, tuturor celor care s-au impliat în organizarea sărbătorii, oficialităţilor prezente, apoi a anunţat pelerinajul pe 9 iunie la Colevalenţa, numit şi micul Lourdes din Umbria, iar pe 17 iunie pelerinaj la Santissima Trinita, Valdepietra şi a anunţat cea dea treia emisiune de spiritualitate, artă, istorie şi cultură, pe care o conduce în fiecare miercuri seara de la 20-21 la RomIT, canal 817, 635.
P. Vescan Serafim Iulian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.