Română | Italiano
AcasăŞtiri20182 Iulie: Pelerinajul comunităţii din Vicenza la Sanctuarul San Romedio - Bazilica ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Mostra fotografică continuă.... » Titlu: 11330.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Mostra fotografică continuă....

Titlu: 11330.jpg

Ştiri

Pelerinajul comunităţii din Vicenza la Sanctuarul San Romedio - Bazilica Martiri Anauniensi - Castel Thun

Pelerinajul comunităţii din Vicenza la Sanctuarul San Romedio - Bazilica Martiri Anauniensi - Castel Thun

Duminică, 1 iulie, credincioşii din comunitatea Vicenza au participat la un pelerinaj în Val di Non, o vale situată lângă Trento. Grupul mare de participanţi s-a adunat în jurul orei 7.00 în faţa bisericii Araceli Nuova, unde îl aştepta autobuzul care urma să-l ducă la destinaţie.
Prima oprire a fost la Sanctuarul San Romedio, dedicat figurii pustnicului Romedio, situat pe o stâncă abruptă, înconjurat de verdeaţă şi împrejmuit de frumuseţea munţilor. Aici, pelerinii au fost primiţi de un călugăr franciscan, care a povestit credincioşilor legenda Sfântului Romedio şi importanţa Sanctuarului. După acest moment, grupul a putut să viziteze Sanctuarul şi să vadă cu ochii lor ursul care locuieşte în pădurea din jurul locului sacru, figură reprezentativă a legendei Sfântului Romedio. Se spune că bătrânul pustnic, simţind aproape momentul morţii, a dorit să facă o ultimă excursie la Trento pentru a primi binecuvântarea sfântului Episcop, dar înaintea plecării, calul pustnicului, legat lângă pădure, a fost devorat de un urs mare. Romedio, ajuns la faţa locului, fără frică sau tulburare, a ordonat ursului să se aplece ca să fie înhăţat. Romedio a sosit la Trento călare pe urs şi făcând minuni.
Următoarea oprire a zilei a fost Bazilica Martirilor din Sanzeno, dedicată celor trei evanghelişti proveniţi din Turcia îndepărtată: Sisinio, Martirio şi Alessandro. În interiorul bazilicii, datând din secolul al XV-lea, dar construită pe o biserică de dinainte de anul 1000, am celebrat Sfânta Liturghie. A urmai apoi prânzul bogat în produse locale la hotelul Casez.
A treia şi ultima etapă a zilei a fost Castelul Thun, o clădire de origine medievală sediul central al puternicei familii Thun. Castelul este situat la intrarea în Val di Non, în comuna Ton. Grupul a putut admira, mulţumită turului ghidat în interiorul clădirii, măreţia castelului care arată impresionant şi auster, dar care păstrează o eleganţă deosebită tipică familiei Thun.
După vizita castelului, pelerinii au avut timp să se odihnească şi să cumpere mici obiecte care să le amintească de frumoasa zi petrecută. Întoarcerea la Vicenza a avut loc în jurul orei 19.30.
Ziua a fost una bogată în credinţă şi presărată cu numeroase momente culturale.
          
Daniela Moisa

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.