Română | Italiano
AcasăŞtiri20182 Octombrie: Binecuvântarea la începutul noului an şcolar 2018/2019
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Prima Impărtăşanie Solemnă in parohia din Imola » Titlu: 11430.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Prima Impărtăşanie Solemnă in parohia din Imola

Titlu: 11430.jpg

Ştiri

Binecuvântarea la începutul noului an şcolar 2018/2019

Binecuvântarea la începutul noului an şcolar 2018/2019

Cu bucurie familiile au venit şi anul acesta la Sf. Slujbă în cadrul căreia am invocat asupra propriilor copii binecuvântarea Domnului Dumnezeului nostru. Cu toţiii au participat foarte frumos, primind în suflet şi în viaţă valorile creştine pe care le vor folosi în momentele decisive.
Cuvântul lui Dumnezeu prezent în Sf. Evanghelie devine călăuză sigură pentru propriile alegeri spre realizarea binelui prin intermediul propriei conştiinţe care duce la hotărârea alegerilor bune. Slăbiciunile şi greşelile sunt doar momente peste care se trece spre un bine mult mai important.
Bucuria părinţilor care-şi educă copiii cu frumuseţea normalităţii, a continuităţii a dăruirii valorilor omeneşti pe de o parte şi dumnezeieşti pe de alta, prin mărturia proprie, prin prezenţă iubitoare şi chiar prin cerere de ajutor acolo unde este nevoie de cineva mai cu experienţă. Dragostea de mamă este unică şi de neînlocuit.
Astfel o avem pe Maica Domnului, Preasfânta Fecioară Maria, care ne-a fost dăruită de însuşi Fiul său, prin Apostolul iubit, Sf. Evanghelist Ioan, la baza Sf. Cruci ("Stabat Mater"). Această maternitate universală în Biserică devine de mare ajutor celor care, din diferite motive, nu o au pe mama aproape, acum în vremuri de emigraţie, de schimb de tară şi de loc de muncă, deseori în fuga după un trai mai bun. Care sunt valorile pe care să le alegem, pentru care să ne sacrificăm şi ce este bine să urmăm? Sunt întrebări fundamentale în viaţă.
Dumnezeu să binecuvânteze copiii noştri şi pe toţi copiii din lume, semn concret al iubirii lui Dumnezeu faţă de omenire. Fă-ne Doamne mereu vrednici să fim o mărturie vie şi îmbucurătoare pentru copiii noştrii în special şi pentru toţi copiii în general, indiferent de provenienţă.
p. Ioan Marginean-Cocis

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.