Română | Italiano
AcasăŞtiri201810 Octombrie: Evenimente la începutul anului pastoral
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11689.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11689.jpg

Ştiri

Evenimente la începutul anului pastoral

Evenimente la începutul anului pastoral

Sâmbătă 29 septembrie, la ora 20.00, în Catedrala din Forli, Episcopul mons. Livio Corazza a prezidat celebrarea de deschidere a anului pastoral 2018-2019 care va avea tema: „Chemaţi la fraternitate”. Împreună cu toate comunităţile parohiale, a fost prezentă şi parohia noastră - „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” – reprezentată de crucea purtată de trei enoriaşi în procesiune. Au participat de asemenea şi tinerii care în luna august au fost în pelerinaj la Roma pentru a-l întâlni pe Sfântul Părinte.
Episcopul Livio a vorbit despre fraternitatea vie: „Cum să faci ca fraternitatea să nu fie rodul bunelor sentimente, ci să devină întrupată în viaţa de toate zilele?” „Veţi primi o icoană la sfârşitul celebrării, cu imaginea antică a Ultimei Cine, sau poate, ar trebui să spunem, de la prima Liturghie din istorie, de la prima celebrare euharistică. Este comuniunea cu Domnul care intră în sufletul nostru, izvor de fraternitate creştină. Împărtăşindu-ne, fraternitatea nu se stinge ci face credibilă Evanghelia” a spus mons. Livio.
Mons. Livio Corazza a încheiat cu cuvintele Papei Francisc pronunţate în Letonia: „În timpuri în care par să se reîntoarcă mentalităţi ce ne invită la neîncredere în alţii, ce cu statistici vor să ne demonstreze că vom fi mai prosperi, ar fi mai multă siguranţă dacă am fi singuri, Maria şi discipolii acestor teritorii ne invită să primim, să contăm din nou pe fratele nostru, pe fraternitatea universală acum şi întotdeauna”.
La terminarea celebrării, la ora 21, în Barcaccia – în faţa Muzeului Sf. Dominic - sărbătoarea a continuat cu concertul „Geografia muzicală” spectacol organizat de pastorala tinerilor din dieceză.
Joi 4 octombrie, la ora 11,00 în Biserica Sf.Francisc din Forli dată în grija Parohiei „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a avut loc Sf.Liturghie Arhierească cu ocazia sărbătorii Sf. Francisc, ocrotitorul Italiei.
Episcopul Diecezei Forli-Bertinoro, mons. Livio Corazza a prezidat liturghia solemlpreună. Împreună cu Preasfinţia Sa Mons.Livio Corazza, au concelebrat Vicarul don.Enrico Casadio, pr. Mihai David şi diaconii. Ca şi în fiecare an, la Liturghia euharistică cu rugăciunea pentru Italia au participat autorităţile civile şi militare din oraş. Au fost prezenţi mulţi enoriaşi şi membrii din comunitatea noastră.
Vineri seara 5 octombrie, în Centrul sălii de congrese din Bellaria-Igea Marina, câţiva enoriaşi din parohia noastră împreună cu pr. paroh Mihai David au participat la Liturghia penitenţială organizată de Mişcarea neo-catecumenală cu ocazia întâlnirii regionale a catehiştilor din comunităţile din Emilia Romagna.
Liturghia penitenţială este o celebrare comunitară care îşi exprimă necesitatea de a cere iertare pentru propriile păcate, înaintea lui Cristos cel răstignit şi înviat, de ale cărui răni am fost vindecaţi. Este un moment de intensă şi corală rugăciune bisericească care pregăteşte, în penitenţă şi în invocarea iertării, mărturisirea individuală, şi se transformă într-o bucuroasă şi participată mulţumire pentru dragostea Tatălui, victoria lui Cristos, efuzinea Spiritului Sfânt, care se reînnoiesc în acest sacrament al reconcilierii, al păcii şi al bucuriei.
La începutul acestui an bisericesc, comunitatea noastră greco-catolică se bucură de patru botezuri, ultimul având loc în 6 octombrie.
Suntem chemaţi să trăim adevăratul sens al vieţii: pentru Dumnezeu nu pentru noi înşine iar tot ce facem să fie spre mai mare mărirea lui Dumnezeu.
Claudia David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.