Română | Italiano
AcasăŞtiri201817 Octombrie: Românii din Emilia-Romagna s-au întrecut la Turneul de Fotbal “Cupa ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: “Cu  primăvara-n suflete” » Titlu: 11280.jpg

Anul: 2019

Eveniment: “Cu primăvara-n suflete”

Titlu: 11280.jpg

Ştiri

Românii din Emilia-Romagna s-au întrecut la Turneul de Fotbal “Cupa Centenarului”

Românii din Emilia-Romagna s-au întrecut la Turneul de Fotbal “Cupa Centenarului”

Tinerii s-au întrecut, duminică, 14 octombrie, la competiţia organizată de Asociaţia Betania, Biserica-Greco Catolică "Sfânta Cruce" şi Şcoala Românească din Bologna. Astfel că, de la ora 15:30, zece echipe din Rimini, Modena şi Bologna au intrat pe terenurile de la Fondo Comini din oraş. Fiecare echipă a fost compusă din câte cinci jucători şi a jucat câte trei meciuri. Partidele s-au întins pe durata a două reprize de 30 de minute fiecare.
În marea finală au ajuns doar trei echipe, Ultimate Team, Dream Team Rimini şi Ro Bologna, iar Cupa Centenarului a fost câştigată de fotbaliştii de la Ultimate Team.
Pe lângă Cupă, tinerii români au primit şi un premiu în valoare de 300 de euro.
“Vrem să organizăm un turneu la nivel naţional. Consider că sportul trebuie promovat în mod constant. O comunitate care face sport este o comunitate sănătoasă”, a declarat organizatorul, Gheorghe Turc.
Din tribune, conaţionalii au fost susţinuţi de consulul general al României la Bologna, Daniela Dobre şi de preotul vicar, Marinel Mureşan.
“Felicitări tuturor echipelor! Felicitări organizatorilor! Continuaţi antrenamentele pentru turneul naţional! Fotbalul este un mod de a ne cunoaşte, de a deveni prieteni şi de ce nu, de a ne ajuta reciproc!”, a conchis preotul Mureşan.
Cornelia Crîşmaru

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.