Română | Italiano
AcasăŞtiri201822 Octombrie: Românii au un nou lăcaş de cult la Perugia
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Pelerinaj înŢara Sfântă » Titlu: 11246.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Pelerinaj înŢara Sfântă

Titlu: 11246.jpg

Ştiri

Românii au un nou lăcaş de cult la Perugia

Românii au un nou lăcaş de cult la Perugia

Duminică, 21 octombrie 2018, la Perugia a avut loc deschiderea unei noi biserici pentru românii din Perugia şi împrejurimi: cea destinată românilor catolici de rit bizantin „Sfântul Apostol Ioan”.
După mulţi ani de aşteptare, comunităţii greco-catolice din Perugia i-a fost hărăzit să trăiasca un moment măreţ, acela de a vedea realizându-se aspiraţia de a avea un loc în care să se reculeagă, să se roage, să se mărturisească, să-şi plângă suferinţele, să participe la Sfânta Liturghie şi la Sfintele Taine, folosindu-se de limba româna şi bucurându-se de splendoarea ritului bizantin.
Toate acestea, au avut loc datorită purtării de grijă a Bunului şi Milostivului Domn al nostru Isus Cristos. Astfel, demersurile noastre au căpătat consistenta găsind persoane cu o credinţă deosebită. Eminenţa Sa, Cardinalul Gualtiero Bassetti, Episcop de Perugia şi Preasfinţitul Paolo Giulietti, Episcop Auxiliar de Perugia au hotărât sa dea o Capelă pentru comunitatea româna greco-catolică din Perugia. Aceasta se află în Perugia, Via Col di Tenda, 15.
Capela „Sfântul Apostol Ioan” se doreşte a fi un loc de reculegere şi închinare atât pentru românii greco-catolici din Perugia şi suburbiile sale, cât şi pentru toţi cei care vor dori să guste din Pacea lui Dumnezeu şi sa ia lumina de la cel care este Lumina Lumii.
La deschiderea Capelei greco-catolice din Perugia a participat Episcopul Auxiliar din Perugia, Preasfinţitul Paolo, împreună cu un sobor de preoţi, călugări un grup consistent de credincioşi şi oaspeţi.
Din sobor au făcut parte: Părintele Valer Sician, Paroh al comunităţii greco-catolice române din Florenţa şi responsabilul de zonă, Părintele Francesco Medori, parohul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” , Părintele Marius Goşea, parohul comunităţii din Recanati şi preotul Lucian Cordiş, capelanul comunităţii greco-catolice române din Perugia.
De asemenea, la eveniment au participat şi Preotul Mauro Pesci , responsabilul Centrului Ecumenic din Perugia şi Preotul Fabrizio Fucelli, Fratele Felix, călugări şi mulţi credincioşi.
După săvârşirea Sfintei Liturghii sărbătoarea a continuat într-un cadru frăţesc în Oratoriul Papa Leon XIII.
Apoi, marea majoritate a preoţilor prezenţi împreună cu credincioşii au făcut un pelerinaj la Sfântul Francisc la Assisi. Ziua s-a încheiat în reculegere şi rugăciune la „Eremo delle Carceri".
Parohul greco-catolic, Lucian Cordiş împreună cu comunitatea greco-catolică romană din Perugia ţin să mulţumească pe această cale Mai Marilor Bisericii Romano Catolice din Perugia: Eminenţei sale, Cardinalul Gualtiero Bassetti, Episcop de Perugia, Preasfinţitului Paolo, Episcop Auxiliar de Perugia. De asemenea, adresăm o mulţumire, pentru încrederea şi ajutorul acordat, întregii conduceri a Bisericii Greco-Catolice Române, menţionând Preasfinţitul Virgil, Episcop de Oradea şi Vizitatorul Apostolic, Mons. Cristian Crisan.
Dorim să mulţumim şi altor persoane care ne-au susţinut şi ne susţin:
Preot Fabrizio Fucelli,
Preot Francesco Medori,
Preot Mauro Pesci,
Profesor Marius Filip,
Profesor Viorel Igna,
Profesorul Franco Dambrosio,
Giulio Nicoletti,
Angela Maria Michenzi,
Frate Felix precum şi tuturor celor care ne sprijină.
Preoţilor greco-catolici şi comunităţilor greco-catolice care vor vizita locurile sfinte ale Umbriei, le adresăm invitaţia de a ne vizita, de a ne include ca o etapă a pelerinajului şi de a ne uni în rugăciune.
P. Cordiş Lucian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.