Română | Italiano
AcasăŞtiri201822 Octombrie: Din activităţile parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” - Roma Nord
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului » Titlu: 11632.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului

Titlu: 11632.jpg

Ştiri

Din activităţile parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” - Roma Nord

Din activităţile parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” - Roma Nord

Începând cu luna mai şi până în septembrie parohia Sfinţii Trei Ierarhi a participat la câteva evenimente mai deosebite.
Pe data de 5 mai la Ambasada României din Roma am participat la o întâlnire cu ministrul românilor de pretutindeni, Natalia-Elena Intontero, alături de reprezentanţi ale altor asociaţii din Italia, şi împreună cu Pr. rector Gabriel Buboi şi pr. Ioan Pop.
În 10 mai la Ladispoli s-a organizat un moment de rugăciune ecumenică, unde pr. Serafim a participat. Evenimentul a avut loc la şcoala Corrado Melone. Au fost reprezentanţi ai mai multor confesiuni, iar pentru catolicii români pr. Adrian Chili reprezentant de rit latin, si pr. Iulian Serafim Vescan (greco–catolic). Au participat şi reprezentanţi ai musulmanilor, evreilor, etc.
Pe data de 12 mai am participat la o întâlnire la Colegiul Pontifical „Pio Romeno”, unde a fost prezentă doamna prim-ministru Viorica Dăncilă.
Pe data de 19 mai 2018 la Academia Română din Roma a avut loc o întâlnire pentru Campania „Dialog cu Diaspora pe teme consulare”. Evenimentul, are ca prioritate informarea comunităţilor româneşti din diasporă asupra beneficiilor sistemului integrat „E-Cons”. Campania are rolul de a facilita contactul direct cu cetăţenii români şi popularizarea serviciilor consulare modernizate şi informatizate care le stau la dispoziţie, astfel încât platforma „E-Cons” să fie utilizată cât mai eficient. A vorbit domnul ambasador al României împreună cu directorul general al Departamentului Consular, Bogdan Stănescu, şi Valentin Răducan.
Pe 26 mai am organizat cea dea doua masă pentru persoanele fără adăpost. Parohia San Valentino al Villaggio Olimpico oferă în fiecare sâmbătă o masă pentru cei săraci, iar de data aceasta parohia noastră Sfinţii Trei Ierarhi, a organizat acest prânz cu bucate tradiţionale româneşti. Evenimentul a avut loc În parohia San Valentino din Roma.
Pe 23, 30 mai, iar următoarea fiind pe 6 iunie, părintele Serafim a început un nou proiect în fiecare miercuri seara, de la ora 19.30 – 20.30 o oră de spiritualitate, artă cultură şi istorie, o emisiune pe canalul Rom IT. Tv, canal 817, 635.
Pe perioada verii şi cea de toamnă am celebrat Sfânta Liturghie În duminici şi la Radio Vatican de la ora 9.10 (10.10 ora Ro.).
În data de 9 iunie şi 22 septembrie am organizat un pelerinaj la Colevalenza sau Picolo Lourdes, Sanctuarul di Madre Speranza,cu un grup de 50 de persoane iar pe 28 septembrie am mers În pelerinaj la
Sanctiurul Sf. Rita la Cascia, cu un grup de 50 de persoane. Pe 1 iulie am organizat pelerinaj la Santissima Trinita Vallepietra. Organizăm cu mare drag şi entuziasm aceste pelerinaje deoarece pe lângă faptul că legăm noi prietenii, consolidăm cele care există deja, încercând să cream o comunitate cât mai puternică, apoi ne îmbogăţesc spiritual şi cultural.
În data de 9 septembrie 2018, parohia noastră a avut onoarea de a ospita un grup mare de copii români din mai multe judete din Romania, care au venit la Roma pentru a organiza un festival artistic.
P. Vescan Serafim Iulian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.