Română | Italiano
AcasăŞtiri20183 Noiembrie: Festivalul concurs "Româncuţa în bucătărie" ediţia a VII-a în ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11643.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11643.jpg

Ştiri

Festivalul concurs "Româncuţa în bucătărie" ediţia a VII-a în Parohia Roma Nord

Festivalul concurs "Româncuţa în bucătărie" ediţia a VII-a în Parohia Roma Nord

În data de 28 octobrie 2018 parohia Sfinţii Trei Ierarhi a găzduit cea dea VII a diţie a concursurul de artă, creaţie şi fantezie în bucatarie, ,,Româncuţa în bucătărie,,.
Programul a început de dimineaţă cu Sfânta Liturghie de la ora 10, prezidată de pr paroh Serafim Iulian Vescan, împreună cu pr. Lucian Lechinţan. Părintele rector Gabriel Buboi a ţinut cuvantul de învăţătură la momentul predicii. Răspunsurile la liturghie au fost date de un grup de 6 studenţi de la Colegiul Pontifical Pio Romeno din Roma. După încheierea programului religios am coborât în teatrul parohiei unde am avut parte de o agapă fraternă bogată în specialităţi tradiţionale româneşti pentru cei aproximativ 300 de participanţi.
A doua parte a zilei s-a deschis cu prezentarea bucatelor tradiţionale preparate pentru concurs a celor 11 concurente şi a unui concurent. Pentru concurs s-a pregătit o gamă foarte vastă, de la aperitive îmbietoare, la sarmale cu mămăligă şi smântână, coşul cu poale-n brâu, deliciosul cozonac cu nucă, prăjiturile copilariei (nuci, caise rumene şi parfumate) dar şi un tort aniversar. Cele douăsprezece concurente au fost apreciate jurizate, dar şi premiate.
După concurs a urmat un frumos program artistic susţinut de interpreţi de muzică populară românească, precum Ionica Stan, Nae Leonard, Eugen Pătrăşcanu, Vasile David, Ricu Fabrizio, Denisa Dana, şi alţii. Ne-am bucurat să avem în mijlocul nostru şi pe cei de la postul de televiziune RomIt, astfel evenimentul nostru a putut fi urmărit şi de cei care nu au reuşit să ajunga. Au fost prezenţi şi cei de la ziarul Emigrantu şi Rotalianul, care au publicat articol despre eveniment.
La finalul evenimentului părintele paroh Serafim, a mulţumit tuturor celor care au fost prezenţi, în ciuda vremii urate de afară, tuturor celor care s-au implicat în orgnizarea acestui eveniment, întregii parohii care răspunde mereu pozitiv, şi a facut anuntul pentru data de 10 noiembrie cand în parohia noastra vor veni episcopii romani greco’catolici impreuna cu domnul ambasador al Romaniei pe langa Sfantul Scaun, pentru prezentari de carti.
P. Vescan Serafim Iulian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.