Română | Italiano
AcasăŞtiri201811 Noiembrie: Sarbatoarea familiilor si vizita pastorala la Imola
Arhivă foto
Anul: 2023 » Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno » Titlu: 11708.jpg

Anul: 2023

Eveniment: „Copiii constructori ai păcii”. Întâlnire interculturală şi interreligiosă despre pace la Livorno

Titlu: 11708.jpg

Ştiri

Sarbatoarea familiilor si vizita pastorala la Imola

Sarbatoarea familiilor si vizita pastorala la Imola

Duminică 28 octombrie 2018 a avut loc la parohia din Imola ”Sărbătoarea Familiilor din parohie”.
Această sărbătoare a devenit un eveniment anual în ultimii cinci ani, reunind în comun pentru rugăciune şi impărtăşire frăţească familiile din parohia noastră. Astfel, la sfârşitul Sf. Litughii, pr. Tiberiu s-a rugat pentru binecuvântarea familiilor din parohie, iar unii dintre copiii prezenţi, care frecventează ”Şcoala Românească” din Imola, au prezentat în faţa credincioşilor poezii şi scrisori minunate adresate părinţilor lor, în semn de iubire şi respect.
Alţi copii au interpretat în cadrul unui moment cultural şi artistic sceneta ”Castravetele” de I.L Caragiale, spre încântarea părinţilor şi a credincioşilor din parohie.
La sfrşitul acestui moment, participanţii la sărbătoare au avut parte de un bufet tradiţional cu mâncăruri româneşti, continuând într-o atmosferă plăcută şi destinsă această sărbătoare dedicată lor, putând întări astfel legăturile de prietenie şi de colaborare dintre ei, pentru un viitor mai bun aici în Italia.
La invitaţia pr. Tiberiu Sîrbu, parohul comunităţii greco-catolice din Imola, joi 8 noiembrie 2018, de sărbătoarea Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril, pr. Cristian Crişan, Vizitator Apostolic şi noul Coordinator Naţional pentru pastoraţia greco-catolicilor în Italia, a făcut o vizită pastorală în parohia din Imola, pentru a putea cunoaşte mai îndeaproape situaţia parohiei.
În această zi, pr. Crişan s-a întâlnit cu Mons. Tommaso Ghirelli, episcopul de Imola, cu don Andrea Querzè, Vicarul General al diecezei, cât şi cu don Maurizio Ardini, directorul oficiului diecezan al Migrantes.
După discuţiile cu episcopul şi vicarul diecezei de Imola, pr. Cristian a întâlnit o parte din membrii parohiei din Imola, înainte de a celebra sf. Liturghie cu ocazia sărbătorii Sf. Arhangheli. Concelebranţi la această sf. Liturghie au fost, pr. Tiberiu, şi don Maurizio Ardini.
La sfârşitul celebrării liturgice, credincioşii prezenţi au putut discuta cu pr. Crişan despre lucrurile cu privire la viaţa parohiei, despre modul în care trăiesc şi muncesc ei aici în Imola, dar şi despre unele lucruri importante pentru ei şi familiile lor.
Acest schimb de idei a permis dezvoltarea unor legături şi dorinţa de a continua şi pe viitor o colaborare chiar şi prin intermediul unui website care să poată pună în legătură membrii diferitelor comunităţi greco-catolice din diaspora europeană, nu doar din Italia.
La final, pr. Crişan a mulţumit tuturor pentru primirea călduroasă şi ospitalitatea de care a avut parte la Imola, spunând că va încerca să se reîntoarcă cât mai curând în mijlocul comunităţii din Imola.
P. Tiberiu Sirbu - Anca Sabou

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.