Română | Italiano
AcasăŞtiri201824 Decembrie: „Am plecat să colindăm...”
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concurs de arta culinara in parohia Roma Nord » Titlu: 11580.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concurs de arta culinara in parohia Roma Nord

Titlu: 11580.jpg

Ştiri

„Am plecat să colindăm...”

„Am plecat să colindăm...”

Duminică, 23 decembrie 2018, ca vrednici românaşi care promovează limba, tradiţia şi identitatea românească în Diaspora română din Romagna, copiii din Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” (cei care nu au plecat acasă în România), au pornit cu colindatul pentru a transmite vestea cea bună a naşterii Pruncului dumnezeiesc.
Au fost primiţi întâi cu mare bucurie după Sfânta Liturghie de enoriaşii parohiei din Forli pe care i-au încântat cu un bogat colaj de colinde tradiţionale româneşti.
Apoi li s-a deschis uşa la Casa de odihnă Pietro Zangheri – Forli unde se găseau la prânzul festiv Episcopul de Forli-Bertinoro Mons. Livio Corazza şi reprezentanţi de la Primăria oraşului. Copiii cu steaua au cântat câteva colinde româneşti precum şi tradiţionalul cântec „Tu scendi dalle stele”. Bunicii şi bunicuţele din această casă s-au bucurat mult de această vizită surpriză şi au dăruit fiecărui copil mici vase de lut realizate de dânşii şi multe bomboane.
Apoi am plecat la Cesena unde am bătut la poarta Episcopiei de Cesena-Sarsina, fiind primiţi cu multă căldură de Preasfinţitul Mons. Douglas Regattieri. La final am primit binecuvântarea arhierească pentru copii şi familiile lor.
Ultima etapă a fost la Parohia „Izvorul Tămăduirii” din Cesena, unde ajunşi la sfârşitul Sfintei Liturghii, ne-au primit cu bucate tradiţionale de Crăciun.
Această experienţă edificatoare pentru sufletele copiilor i-a ajutat să simtă mai profund bucuria Naşterii Pruncului Sfânt.
Pacea şi bucuria Crăciunului să vă însoţească în Noul An!
„La mulţi ani cu sănătate, Domnul să vă dea de toate
Anul Nou cu bucurie în pace şi veselie!”
Claudia David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.