Română | Italiano
AcasăŞtiri20196 Ianuarie: Naşterea Domnului la Udine. Colinda românească la Arhiepiscopul de Udine şi ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11644.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11644.jpg

Ştiri

Naşterea Domnului la Udine. Colinda românească la Arhiepiscopul de Udine şi primirea binecuvântării apostolice în Seara de Ajun

Naşterea Domnului la Udine. Colinda românească la Arhiepiscopul de Udine şi primirea binecuvântării apostolice în Seara de Ajun

Sărbătoarea Naşterii Domnului se încheie cu Boboteaza, care marchează şi terminarea vacanţelor în acest început de an nou 2019, pe care ni-l dorim plin de alese haruri, sănătate şi binecuvântarea lui Dumnezeu pentru a putea duce înainte toate angajamentele zi de zi.
În zona Udine, din regiunea ‘Friuli Venezia Giulia’, majoritatea românilor pleacă de sărbători fie acasă, fie la rude prin marile oraşe, îndeosebi la Roma, Londra sau Paris şi o bună parte din familii se odihnesc pe la diferite terme în Slovenia, sua la munte în localităţile turistice de iarnă, fiind foarte aproape.
Pentru cei care au rămas la Udine, praznicul Naşterii Domnului a început cu seara colindelor în Ajunul Crăciunului pornind de la Palatul Arhiepiscopal unde am primit binecuvântarea apostolică a Arhiepiscopului de Udine Mons. Andrea Bruno Mazzocato, după ce am vestit Întruparea Domnului prin frumoasa tradiţie românească a colindelor. Copiii au recitat poezii şi au cântat colinde care vestesc naşterea Pruncului Iisus din Fecioara Maria, devenită Maica lui Dumnezeu şi Maica Bisericii, deci a noastră a tuturor.
Mulţumim Excelenţei Sale pentru primirea călduroasă, pentru rugăciunea făcută împreună în capela sa, pentru prietenia şi stima reciprocă.
Tuturor urăm un călduros An Nou 2019 binecuvântat şi fericit!
p. Ioan Marginean-Cocis

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.