Română | Italiano
AcasăŞtiri201910 Ianuarie: Epifania sau Botezul Domnului în Parohia Roma Nord
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Sărbătoarea Popoarelor 2019 - la Roma » Titlu: 11415.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Sărbătoarea Popoarelor 2019 - la Roma

Titlu: 11415.jpg

Ştiri

Epifania sau Botezul Domnului în Parohia Roma Nord

Epifania sau Botezul Domnului în Parohia Roma Nord

„Cerurile s-au deschis şi Spiritul lui Dumnezeu s-a vărsat, coborându-se ca un porumbel şi venind peste el. Şi glas din ceruri zicând : acesta este Fiul Meu cel iubit întru care am binevoit” (Matei, 3: 16-17).
Sărbătoarea, în limbaj teologic are şi denumirile de Teofanie sau Epifanie (Arătarea Domnului). Se numeşte „Arătare” pentru că, Isus Hristos se arată lumii, fiind botezat de prorocul Ioan în râul Iordan.
Isus a venit la Ioan si i-a cerut să-L boteze, nu pentru că avea nevoie de curăţire de păcate, căci era Dumnezeu-Omul, ci pentru a sfinţi creaţia, omul. Mantuitorul nu a venit sa primească iertare de păcate de la Ioan, reiese şi din faptul ca botezul lui Ioan il ajuta pe om să constientizeze starea pacatoasă, insă, nu oferea iertarea. De aceea se şi spune ca era "spre iertarea păcatelor" (Luca 3, 3), pe care avea s-o aducă Hristos.
Pentru că este o zi atât de importantă în viaţa noastră, se face o pregătire cu post şi ajun, numindu-se şi Ajunul Bobotezei.
Una dintre cele mai mari sărbători ale anului liturgic, Botezului Domnului, a fost celebrată în prima duminică din 2019 – 6 ianuarie în parohia Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan.
Sfânta Liturghie a fost celebrată de către părintele paroh Serafim Iulian Vescan, împreună cu diaconul Dan Pisuc. Oficiul Liturgic a început înăuntru în biserica parohiei după care toată lumea a ieşit afară pentru Sfinţirea Mare a apei.
În timpul predicii părintele a sublinia importanţa acestei mărite sărbători, precum şi importanţa Sfântului Botez pentru noi, creştinii. Apoi a anunţat hramul bisericii Sfinţii Trei Ierarhi Vasile Grigore şi Ioan, care va fii în prima duminică după 30 ianuarie, adică pe 3 februarie.
La finalul programului religios, conform tradiţiei, fiecare persoană a luat apă sfinţită pentru a o duce la casele lor. Tot din această apă, se sfinţesc apoi şi locuinţele creştinilor atunci când părintele merge cu Sfânta Cruce pentru a binecuvânta.
p. Serafim Iulian Vescan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.