Română | Italiano
AcasăŞtiri201911 Ianuarie: Preafericitul Cardinal Lucian despre vizita Papei Francisc în România
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: “Să mergem împreună” de la Roma la Blaj şi Lourdes » Titlu: 11444.jpg

Anul: 2019

Eveniment: “Să mergem împreună” de la Roma la Blaj şi Lourdes

Titlu: 11444.jpg

Ştiri

Preafericitul Cardinal Lucian despre vizita Papei Francisc în România

Preafericitul Cardinal Lucian despre vizita Papei Francisc în România

„Bine este cuvântat cel ce vine intru numele Domnului”
Cardinalul Lucian Mureşan, Arhiepiscopul major al Bisericii Greco-Catolice despre vizita Papei Francisc în România
Vizita Sfântului Părinte Papa Francisc ne umple inimile de bucurie.
Pentru toţi credincioşii catolici este un semn de nepreţuită comuniune cu Urmaşul Sfântului Petru care prezidează în caritate comuniunea Bisericii catolice. Legătura cu Sfântul Părinte, urmaş al lui Petru, conferă sensul unităţii Bisericii Universale. Mizăm astfel pe o legătură spirituală sfinţită în România de fidelitatea credincioşilor în timpurile grele ale persecuţiei. În acest sens, pentru Biserica Română Unită, Greco-Catolică, întâlnirea cu Papa Francisc primeşte o încărcătură simbolică foarte profundă.
De la începutul pontificatului său, Sfântul Părinte vorbeşte în favoarea spiritului de dăruire, a carităţii şi respectului ca temei al dreptăţii. În societatea de azi avem nevoie în primul rând de regăsire interioară. Necesitatea întâlnirii aproapelui devine şi pentru noi o chemare în spiritul căreia vom încerca să ne pregătim pentru marea întâlnire de la sfârşitul lunii mai.
Vizita papei Francisc din acest an primeşte în mod evident amprenta pastorală mult aşteptată de toţi catolicii din patria noastră. În afară de Bucureşti, Papa va merge la Iaşi şi la Blaj, dar se va ruga şi la sanctuarul Maicii Preacurate de la Şumuleu Ciuc. Sperăm, aşadar, ca prezenţa în România a Urmaşului Sfântului Petru să aducă României inspiraţia pentru a uni tot ceea ce e bun şi valoros în favoarea ţării şi a binelui comun. Să putem regăsi voinţa dialogului între Bisericile creştine bazat pe respectul alterităţii, care să unească energiile creştinilor în favoarea vieţii şi a valorilor fireşti ale Creaţiei lăsate de Dumnezeu.
Cardinal
+ LUCIAN Mureşan
Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică
Preşedintele Conferinţei Episcopilor Catolici din România
Prefericitul Card. Lucian Mureşan

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.