Română | Italiano
AcasăŞtiri20197 Februarie: Nunţiu Apostolic Antonio Mennini în Parohia Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11620.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11620.jpg

Ştiri

Nunţiu Apostolic Antonio Mennini în Parohia Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan, Roma Nord

Nunţiu Apostolic Antonio Mennini în Parohia Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan, Roma Nord

În data de 3 februarie 2019, duminică, parohia Sfinţii Trei Ierarhi Roma Nord, a avut deosebita onoare de a avea în mijlocul său pe Nunţiul Apostolic, care a fost numit reprezentat din partea Sfântului Scaun şi pentru Federaţia Rusă la Moscova, este numit apoi în Belgia, apoi devine nunţiu apostolic pentru Uzbekistan, urmând apoi pentru Marea Britanie, iar în 2017 este numit oficial de către Sfântul Părinte, Secretar de Stat la Santa Sede. Ne-am bucrat să avem în mijlocul nostru şi pe Domnul Ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun, prof. Dr. Liviu-Petru Zăpîrţan, împreună cu soţia sa, pe domnul consilier Dan Fulga, reprezentant din partea Ambasadei României în Italia, care a citit la final mesajul din partea domnului ambasador George Bologan, pe mons. Ionuţ Strejac, un român care face cinste bisericii noastre şi României, deoarece a fost numit de către Sfântul Părinte secretar la nunţiaturile apostolice. Au mai concelebrat şi părintele Marco Silleni de la Congregaţia Carmelitană şi pr. Lucian Lechinţan SJ şi diaconul Dan Pisuc.
Sărbătoarea parohiei nostre a început cu o Sfântă Liturghie prezidată de Nunţiul Apostolic, împreună cu preotul paroh Serafim Iulian Vescan dar şi cu ceilalţi preoţi prezenţi. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de Nunţiul Apostolic. La finalul Sfintei Liturghii s-a făcut un parastas pentru cei dragi ai noştrii. După terminarea programului religios, din partea parohiei, părintele paroh a oferit o icoană cu Sfânta Fecioară Maria, în semn de mulţumire şi apreciere Nunţiului Apostolic Antonio Mennini. Răspunsurile la strană au fost date de un cor de 10 studenţi români de la Colegiul Pontifical Pio Romeno din Roma.
Prima partea a zilei s-a încheiat cu o agapă fraternă pentru toţi cei prezenţi, cu mâncăruri tradiţionale româneşti, moment prielnic pentru a socializa şi a lega noi prietenii. După agapă, toată lumea a ieşit în curtea parohiei şi au dansat Hora Unirii, în cinstea zilei de 24 Ianuarie. La acest dans s-au alăturat şi oficialităţile prezente împreună cu Nunţiul Apostolic.
A doua partea a zilei a avut loc în teatrul parohiei, care a început cu salutul Nunţiului Antonia Mennini, discursul domnului Ambasador pe lângă Sfântul Scaun, urmat şi de cuvântul domnului consul.
Pentru că în această zi am dorit să sărbătorim şi Mica Unire de la 24 Ianuarie, Unirea Moldovei cu Ţara Românească, am avut prezenţi în mijlocul nostru o serie de artişti români care au urcat pe scenă susţinând un spectacol tradiţional.
La final părintele paroh Serafim Vescan a mulţumit tuturor celor prezenţi, celor care s-au implicat în organizarea şi buna desfăşurare a acestui eveniment, bucătăreselor care s-au ocupat de partea culinară, oficialităţilor prezente. Apoi s-a anuntat organizarea pelerinajului european la Lourdes în zilele de 7, 8 şi 9 iunie 2019.
P. Serafim Iulian Vescan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.