Română | Italiano
AcasăŞtiri201125 Martie: Hramul Colegiului "Pio Romeno" din Roma
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11548.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11548.jpg

Ştiri

Hramul Colegiului "Pio Romeno" din Roma

Hramul Colegiului "Pio Romeno" din Roma

Vineri 25 martie 2011 a avut loc Sărbătoarea Hramului la Colegiul Pontifical Pio Romeno din Roma. Sfânta Liturghie a Sărbătorii Bunei Vestiri, celebrată de pr. Claudiu Lucian Pop, rector al Colegiului Pio Romeno, împreună cu ceilalţi preoţi din colegiu, a avut loc la orele 6.30.
Evenimentul a continuat la orele 13.00 când, în Biserica Colegiului, s-a celebrat Rugăciunea Acatistului în prezenta Eminenţei Sale, Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, Excelenţei Sale, Domnul Bogdan Tătaru-Cazaban, Ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun, Excelenţei Sale, Domnul Răzvan-Victor Rusu, Ambasador al României pe lângă Statul Italian, precum şi a unor oameni de cultură, români şi italieni şi profesori de la diferite universităţi din Roma, rectori ai diferitelor colegii pontificale orientale. A fost prezent şi dl. prof. Mihai Bărbulescu, director al Academiei României din Roma.
După celebrarea Acatistului cei prezenţi au participat la prânzul festiv. În cuvântul pe care l-a adresat invitaţilor, părintele Rector a subliniat rolul pe care îl are Colegiul Pontifical Pio Romeno pentru Biserica Română Unită cu Roma Greco-Catolică. A mulţumit tuturor celor prezenţi pentru participare şi in special Congregaţiei pentru Bisericile Orientale care face posibilă prezenţa la Roma a Colegiului Pio Romeno, unde s-au pregătit şi se pregătesc generaţii de preoţi greco-catolici. Eminenţa Sa, Cardinalul Sandri a mulţumit la rândul său părintelui Rector pentru oportunitatea oferită celor prezenţi de a se întâlni şi de a se bucura împreună de aceste eveniment.
Pr. Anton-Vasile Cioba

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.