Română | Italiano
AcasăŞtiri201916 Martie: Vizitatorul Apostolic il întâlneşte pe Preşedintele Conferinţei Episcopale ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Sărbătoarea Popoarelor 2019 - la Roma » Titlu: 11415.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Sărbătoarea Popoarelor 2019 - la Roma

Titlu: 11415.jpg

Ştiri

Vizitatorul Apostolic il întâlneşte pe Preşedintele Conferinţei Episcopale Italiene

Vizitatorul Apostolic il întâlneşte pe Preşedintele Conferinţei Episcopale Italiene

În data de 14 martie 2019, Cardinalul Gualtiero Bassetti, Arhiepiscop de Perugia-Città della Pieve şi Preşedinte al Conferinţei Episcopale Italiene, l-a primit în audienţă la Perugia pe părintele Cristian Crişan, Vizitator Apostolic pentru credincioşii greco-catolici români din Europa occidentală. Prilejul a fost dat de vizita efectuată în comunitatea greco-catolică de la Perugia, păstorită de părintele Lucian Cordiş. A fost prezent la audienţă şi părintele Valer Sician, responsabil cu pastoraţia credincioşilor români la Firenze.
Vizitatorul Apostolic, fiind totodată şi Coordonator naţional pentru greco-catolicii români din Italia, i-a prezentat Cardinalului Bassetti proiectele comunităţilor româneşti din Peninsula italiană ca urmare a primei întâlniri a preoţilor organizată de Fundaţia Migrantes la Roma de pe data de 4 martie 2019. O atenţie deosebită a fost acordată vizitelor pe care părintele Crişan le efectuează din încredinţarea Sfântului Părinte Papa Francisc în toate comunităţile greco-catolice române.
Preşedintele Conferinţei Episcopale Italiene a transmis tuturor preoţilor şi comunităţilor salutul şi binecuvântarea sa, exprimând sprijinul Bisericii Catolice din Italia în vederea tutelării identităţii credincioşilor greco-catolici români prezenţi pe teritoriul italian şi a sporirii binelui spiritual al acestora.
Biroul MIGRANTES - Curia Arhiepiscopală Majoră/L'Ufficio MIGRANTES - Curia Arcivescovile Maggiore

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.