Română | Italiano
AcasăŞtiri20191 Aprilie: Mostra fotografică continuă....
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concurs de arta culinara in parohia Roma Nord » Titlu: 11582.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concurs de arta culinara in parohia Roma Nord

Titlu: 11582.jpg

Ştiri

Mostra fotografică continuă....

Mostra fotografică continuă....

În Postul Mare, sâmbătă, 30 Martie 2019, în Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” – Forli au avut loc două evenimente: Sfântul Maslul şi Vernisajul Expoziţiei Fotografice „Din 2002 în Dieceza de Forli-Bertinoro, în slujba tuturor românilor, pentru unitatea Bisericii lui Cristos”.
Maslul a fost celebrat de către părintele Dan Todea din Lugo împreună cu părintele Horea Augustin Costinaş din Faenza şi parohul părintele Mihai David. În timpul celebrării, majoritatea credincioşilor s-au spovedit deoarece, prin Taina Sfântului Maslu se acordă iertarea păcatelor.
La începutul Vernisajului Expoziţiei fotografice, parohul, părintele Mihai David a urat bunvenit tuturor oaspeţilor, a mulţumit Episcopului pentru primirea în Dieceza de Forli-Bertinoro, în slujba tuturor românilor, pentru unitatea Bisericii lui Cristos şi deasemenea reprezentantului primarului pentru primirea în oraş. „A ne găsi în Biserica Sfântului Francisc are o mare valoare simbolică, unde unitatea creştinilor e celebrată la toate Sfintele Liturghii şi este vizibilă. Toate acestea sunt posibile deoarece suntem primiţi în sânul bisericii pentru a fi creaţi pentru o viaţă nouă şi deci e foarte frumos pentru mine, dar cred că pentru voi toţi, să ne simţim în comuniune cu toată Biserica, cu Catedrala care este sediul Episcopului de unde pornesc învăţăturile magisterului. Suntem aici pentru că vrem să transmitem prin această expoziţie fotografică viaţa pastorală a Parohiei „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”şi activităţile de voluntariat ale Asociaţiei Române „Hora” Onlus. Astăzi este mai important să subliniem unitatea decât diversitatea! Sunt de descoperit mereu legăturile ce ne unesc şi să răspundem fricii cu frăţietate aşa cum ne îndeamnă Episcopul nostru”.
În intervenţia mea am afirmat: „Suntem pretutindeni sub protecţia Sfintei noastre Maici, sub acoperământul Maicii Sfinte. România, patria noastră de origine, e deseori numită „Grădina Maicii Domnului”, denumire îndrăgită de toţi credincioşii, folosită şi de Sfântul Ioan Paul al II-lea în timpul vizitei din 1999. Din 2002, de când Biserica noastră a fost primită în Dieceza de Forli-Bertinoro, comunitatea noastră s-a regăsit întotdeauna sub protecţia Maicii Domnului, sub acoperământul „Maicii Sfinte a Focului” din Forli. Se observă din parcursul expozitiv cum comunitatea românească s-a reunit în toţi anii evenimentelor propuse de către Dieceză, aşa cum ne îndeamnă Papa Francisc „la unirea diverselor forţe, la renunţarea la egoism şi la acordarea priorităţii binelui comun”. Întotdeauna am mers împreună, aşa cum e şi motto-ul călătoriei apostolice pe care Sfântul Părinte, Papa Francisc, o va face în România din 31 mai în 2 iunie 2019: „Camminiamo insieme/ Să mergem împreună”. Fotografiile noastre sunt pline de evenimente, ilustrând cei 17 ani de activitate pastorală a Parohiei „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” şi cei 13 ani de voluntariat ai Asociaţiei Românilor „Hora” Onlus. Expoziţia a fost îmbogăţită de fotografiile făcute de D-nul Giulio Sagradini în comunitatea noastră”.
Părintele Marinel Mureşan a povestit despre începuturile parohiei române la Forli, mulţumit de a fi găsit protecţia „Maicii Sfinte a Focului”.
Episcopul, Mons. Livio Corazza a vorbit despre tradiţia ospitalităţii în Dieceza de Forli- Bertinoro: „Ospitalitatea e un semn distinctiv al comunităţii noastre”. Mons. Livio a amintit: comunitatea română a desfăşurat pastorala sub îndrumarea a trei episcopi: Mons. Vicenzo Zarri, Mons. Lino Pizzi, Mons. Livio Corazza. „Este litera „z” care uneşte tot acest arc de timp de 17 ani”, a spus Episcopul. A continuat apoi: „De fiecare dată când intrăm într-o biserică trebuie să ne simţim acasă, în consecinţă să nu ne fie frică, răspunzând fricii cu fratelanţa”. „Suntem chemaţi să dăm speranţă viitorului. Fiecare Sfântă Liturghie celebrată ne dă forţe noi. Euharistia ne ajută să dăm cei mai bun din noi înşine. În această seară, ceremonia ungerii infirmilor cu ulei binecuvântat întăreşte fragilitatea noastră” a concluzionat Episcopul Livio.
Domnul Raoul Mosconi a amintit următoarele: comunitatea română e cea mai numeroasă, bine integrată, apreciată pentru prezenţa sa în ţesutul social italian, pentru contribuţia în diverse domenii.
Parohul a concluzionat: „Mă adresez tuturor prietenilor italieni, invitându-i să descopere profunzimea sufletului poporului român. O sinceră urare tuturor de a petrece Paştele cu seninătate”.
La final a fost oferită o agapă împărtăşită cu multă bucurie de către participanţi.
Duminică, 31 martie 2019, comunităţile parohiale „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Forli şi „Izvorul Tămăduirii” din Cesena au pornit spre Padova pentru tradiţionalul Pelerinaj al Comunităţilor greco-catolice din Italia de Nord şi Centru la Catedrala Sfântului Anton de Padova. Împreună cu cei 93 de credincioşi din cele două parohii a participat şi fotograful Giulio Sagradini care a făcut cu bucurie noi fotografii pentru a „continua expoziţia”...
Ajunşi la Bazilică l-am întâlnit pe Excelenţa Sa prof. Dr. Liviu Petru Zăpârţan, Ambasadorul României la Sfântul Scaun şi Ordinul Suveran Militar de la Malta care ne-a onorat făcând o fotografie de grup cu comunitatea noastră.
După celebrarea sacramentului Ungerii din ziua precedentă, cu sufletele întărite, acest pelerinaj la Padova a reprezentat pentru noi toţi o reînnoire a vieţii spirituale, devenind izvor de sfântă bucurie, de dragoste şi iluminare spirituală în Postul Mare.
Claudia David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.