Română | Italiano
AcasăŞtiri201924 Aprilie: Cu inima şi mintea deschise la Cel Înviat
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11615.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11615.jpg

Ştiri

Cu inima şi mintea deschise la Cel Înviat

Cu inima şi mintea deschise la Cel Înviat

În Săptămâna Sfântă în ritul roman, familia părintelui Mihai David a reprezentat Biserica Română Unită cu Roma şi parohia din Cesena, participând la unele din riturile desfăşurate în Catedrala din Cesena.
În Miercurea Sfântă Liturghia Uleiurilor Sfinte a fost prezidată de Excelenţa Sa Mons. Douglas Regattieri şi au concelebrat toţi preoţii Diecezei de Cesena-Sarsina. Au fost binecuvântate Uleiurile Sfinte (Botezului, Mirului şi al Ungerii Bolnavilor) iar preoţii au reînnoit făgăduinţele pe care le-au făcut în momentul hirotonirii. În omelia sa, Mons. Douglas a spus: ”preotul este un însoţitor”. „Preotul este un însoţitor când administrează Harul lui Dumnezeu”; „însoţitor cu puterea Cuvântului”; „Preotul se alătură pentru a împărtăşi rănile semenilor”, pentru „A ajunge la plinătatea maturităţii lui Cristos”. „Ajutaţi-ne cu rugăciunile voastre să fim la înălţimea slujirii” a concluzionat Episcopul.
În Vinerea Sfântă, am participat la lansarea Festivalului Bibliei, a XVIII-a ediţie organizată de Biserica creştină adventistă cu citirea fără întrerupere întreaga noapte a Noului Testament şi la ultima etapă a procesiunii Calea Crucii în faţa Catedralei din Cesena. Pentru prima data a trăit această fascinantă experienţă, citind în public un capitol din Evanghelia după Matei şi fiica mea de 12 ani, mărturisind: „De fiecare dată când ascult cuvântul lui Cristos empatizez şi mi se pare că trăiesc în acel moment cu El. E ca şi cum mi s-ar deschide inima şi mintea”. Lectura s-a întrerupt la sosirea procesiunii Calea Crucii. În Catedrală, înainte de sărutarea Sfintei Cruci, Episcopul Douglas a propus câteva meditaţii, amintind cum azi Cristos încă suferă şi moare în copiii nenăscuţi, în bătrânii abandonaţi, pe bărcile imigranţilor neacceptaţi, în Natura creaţiei exploatată şi nerespectată. Pe parcursul întregii nopţi, Catedrala a rămas deschisă pentru rugăciunea înaintea Răstignirii.
Să rămânem cu inima şi mintea deschise la Cuvântul Domnului care ne dă viaţa şi însoţindu-L pe Isus în Săptămâna Patimilor în ritul bizantin, să anunţăm cu bucurie: „Mormântul e gol! Cristos a Înviat!”
Lumina Învierii lui Cristos să aducă roade de bucurie şi speranţă lumii întregi! Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm şi să ne veselim într-însa!Paşte fericit!
Claudia David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.