Română | Italiano
AcasăŞtiri201926 Aprilie: Mesajul Ambasadorului României în Republica Italiană adresat comunităţii ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord » Titlu: 11611.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Concertul de Colinde şi Ziua Naţională a României în parohia Roma Nord

Titlu: 11611.jpg

Ştiri

Mesajul Ambasadorului României în Republica Italiană adresat comunităţii româneşti cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Mesajul Ambasadorului României în Republica Italiană adresat comunităţii româneşti cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Stimaţi compatrioţi,
Dragi prieteni,
          
Sărbătorile sunt momentele plăcute în care ne îndreptăm gândurile curate unii către alţii. În acest spirit vă adresez urări alese şi bucurii sufleteşti cu ocazia sărbătorilor pascale din acest an!
Evenimentul învierii, atât pentru creştini cât şi pentru necreştini, a schimbat lumea, iar pentru a înţelege mai bine identitatea culturală şi spirituală a Europei este o lectură esenţială. Lumina sfântă, miracolul credinţei care conferă sens vieţii şi omenirii, ne aminteşte în fiecare an că viaţa este mai presus de moarte, că adevărul e mai puternic decât ticăloşia şi intrigile care au dus la condamnarea fondatorului creştinismului. Privind înjur vedem că ura şi resentimentele sunt un motor cu o puternică propulsie, că în societate se măsoară mai tot timpul atmosfera răului. Este un moment prielnic din an când. În locul abjecţiilor putem pune cuvinte din etimologia populară ca omenie, bună cuviinţă şi să reaşezăm instituţia respectului la loc de cinste. Sărbătorile religioase ne oferă şansa schimbării lăuntrice, ne arată că binele este inepuizabil şi ne poate inspira, că făţărnicia şi trădarea nu vor fi niciodată surse ale păcii sufleteşti. Cârtirea despre semeni ne duce la moartea simbolica. învierea la privirea plină de speranţă în puterea de a edifica în bine lumea înconjurătoare. Să ne lăsăm conduşi de nădejde, de credinţă, de acea bunătate izvorâtă din adâncul fiinţei noastre şi să vedem în cei de lângă noi partea cea bună, pentru că aşa ne putem bucura de sensul pozitiv al creaţiei.
În aceste zile, gândurile mele se îndreaptă către toţi românii de pe meleaguri italiene, san marineze şi malteze, dar şi către cei din ţară sau din alte părţi ale lumii. Principala sărbătoare a creştinătăţii, învierea Domnului este un prilej de comuniune şi linişte, o bucurie a renaşterii pe care o împărtăşim cu cei dragi. Fie ca anul acesta, când pentru prima dată suntem în fruntea Europei, Sărbătoarea învierii să fie raţiunea pentru un comportament demn de creştini, de români şi de europeni. Că vă aflaţi cu gândul la cei dragi sau în preajma lor, vă doresc să simţiţi căldura familiei şi sensul profund al cuvintelor de a fi între "oameni minunaţi"!
Ca şi în alţi ani, în încheierea mesajului meu, doresc să vă asigur de întreaga disponibilitate din partea Ambasadei României şi a mea personal şi îmi îngădui să transmit îndemnul de a rămâne ataşaţi cauzei neamului - unitatea şi păstrarea valorilor tradiţionale ale poporului nostru - indiferent unde ne-am afla, astfel încât lumea să ne cunoască cum suntem şi să ne preţuiască.
          
Vă doresc să parcurgeţi în linişte aceste sărbători şi să credeţi în minunea din ele!
          
"Hristos a înviat! Paşte Fericit!
George Bologan - Ambasador / Ambasciatore

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.