Română | Italiano
AcasăŞtiri201920 Mai: Sărbătoarea Popoarelor 2019 - la Roma
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza » Titlu: 11563.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Taina Sfântului Maslu în Parohia Araceli Vicenza

Titlu: 11563.jpg

Ştiri

Sărbătoarea Popoarelor 2019 - la Roma

Sărbătoarea Popoarelor 2019 - la Roma

Sub motto-ul ,,O familie unică umană, în aceaşi casă comună,, ne-am reunit la Roma, în Cetatea Eternă, din toate colţurile lumii pentru a participa împreună la Sărbătoarea Popoarelor. Evenimentul a avut loc duminică, 19 mai 2019 în Basilica Papală San Giovanni Laterano, deschizându-se cu Sfânta Liturghie prezidată de S.E. Cardinal Pietro Parolin, secretar de stat al Vaticanului, liturghie unde s-a cântat în mai multe limbi. Şi România a avut un moment deosebit în care a cântat în limba română. Odată încheiată prima parte a zilei cu programul religios, toată manifestarea s-a mutat afară în piaţa din faţa basilicii.
La ora 13.50 am luat prânzul într-un mod cu totul special şi frăţesc. Fiecare stand a împărţit cu toată lumea din bucatele aduse, atfel am putut fiecare dintre noi să gustăm o mare diversitate de mâncăruri. Desigur, nu au lipsit nici mult doritele sărmăluţe româneşti, care au fost un adevărat deliciu pentru toată lumea.
La ora 15.30 s-a deschis cea dea doua parte a zilei, cu un program artistic. Fiecare ţară a urcat pe rând pe scenă, prezentându-şi costumele tradiţionale, muzica şi obiceiurile specifice.
Chiar dacă din punct de vedere meteorologic, vremea nu ne-a ajutat foarte mult, fiind o ploaie torenţială, acest lucru nu a fost un impediment pentru noi. Ne-am bucurat împreună cu toţi cei prezenţi, am comunicat cu persoane din diferite părţi ale lumii, am legat prietenii, am schimbat impresii, am cunoscut problemele şi realităţile cu care se confruntă alte popoare. Ne-am îmbogăţit cultural şi spiritual.
Şi parohia Sfinţii Trei Ierarhi Roma Nord a urcat pe scenă, alături de părintele paroh Serafim Iulian Vescan, în jurul orei 16, pentru a reprezenta România, pentru a ne face cunoscută tradiţia, dar mai ales pentru a împărtăşi cu ceilalti bucuria noastră.
A fost o zi am putea spune, colorată şi la propriu dar şi la figurat. Faptul că fiecare ţară a venit îmbrăcată în costume tradiţionale care mai de care mai frumoase şi mai interesante, o mulţime de steaguri colorate, în jurul nostru o mulţime de limbi străine. Frumos este faptul că suntem cu toţii diferiţi dar unici, exact cu spune şi motto-ul o mare familie. Unitate în diversitate!
p. Serafim Iulian Vescan

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.