Română | Italiano
AcasăŞtiri201927 Mai: Prima Impărtăşanie Solemnă in parohia din Imola
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului » Titlu: 11635.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Religii şi provocări ale viitorului

Titlu: 11635.jpg

Ştiri

Prima Impărtăşanie Solemnă in parohia din Imola

Prima Impărtăşanie Solemnă in parohia din Imola

Duminică, 26 mai 2019, la parohia greco-catolică din Imola, în cadrul Sf. Liturghii celebrată în biserica San Giacomo, 8 copii au făcut Prima Împărtăşanie Solemnă, primind cu bucurie în sufletul lor pe Isus.
Ei au fost pregătiţi pe parcursul acestui an catehetic de pr. Tiberiu Sîrbu, parohul comunităţii din Imola, şi de dna preoteasă Gianina, dobândind cunoştinţele religioase pentru a face o bună spovadă şi o fructuoasă Împărtăşanie.
Astfel, Andrei Ilie Tămăşilă, Irina Rad, Iulia Alexandra Tuştean, Darius Gabriel Bălănel, Daria Maria Bălănel, Sara Maria Sabou Pîrva, Tudor Ioan Peţer şi Eduard Nagy Boldizsar, s-au apropiat cu bucurie şi emoţie de Sfânta Taină, însoţiţi fiind de rugăciunile părinţii lor şi ale celorlalţi credincioşi din parohia din Imola.
În predica sa adresată copiilor, pr. Tiberiu a subliniat plecând de la textul Evangheliei din duminica a V-a de după Paşti, că este important ca ei să îl întâlnească pe Isus, prin rugăciune, să comunice cu El în adevăr, deoarece Dumnezeu caută persoane care să îl adore în ”Spirit şi adevăr” după cum revela Isus femeii samarinence.
Totodată, pr. Tiberiu i-a invitat pe copii şi pe credincioşi să dezvolte credinţa personală şi obiceiuri bune care să le permită să se apropie cu credinţă şi iubire de Mântuitorul, să îl primească cu bucurie cât mai des, sub chipul pâinii şi al vinului, ca hrană pentru propriul spirit.
La sfârşitul sf. Liturghii, pr. Tiberiu a înmânat copiilor ce au făcut Prima Împărtăşănie, un cadou religios şi diplome spre amintirea acestui eveniment important din viaţa lor, după care copii au recitat câteva poezii şi au cântat un cântec religios prin care au mulţumit Domnului pentru marele dar primit în această zi.
Pr. Tiberiu Sirbu

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.