Română | Italiano
AcasăŞtiri201929 Mai: Videomesaj al Papei Francisc cu ocazia apropieatei vizite apostolice prevăzute ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord » Titlu: 11654.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Ziua IEI în Parohia Greco- Catolică Sfinţi Trei Ierarhi din Roma Nord

Titlu: 11654.jpg

Ştiri

Videomesaj al Papei Francisc cu ocazia apropieatei vizite apostolice prevăzute din 31 mai până în 2 iunie 2019

Videomesaj al Papei Francisc cu ocazia apropieatei vizite apostolice prevăzute din 31 mai până în 2 iunie 2019

Papa se adresează poporului român:
Vin între voi pentru a merge împreună
Videomesajul Papei Francisc cu ocazia apropiatei vizite apostolice prevăzute în perioada 31 mai - 2 iunie:
„Presimt deja bucuria întâlnirii cu Patriarhul şi cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române şi deasemenea cu ierarhii, preoţii şi credincioşii catolici”.
Emanuela Campanile - Città del Vaticano
“Vin în România, ţară frumoasă şi primitoare, ca pelerin şi frate”. Sunt primele cuvinte ale Papei Francisc în videomesajul adresat popoprului român pe care-l va vizita din 31 mai până pe 2 iunie. Cu atenţia îndreptată către apropiata întâlnire cu Patriarjul şi cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române şi deasemenea cu ierarhii, preoţii şi credincioşii catolici, Sfântul Părinte aminteşte de “legăturile credinţei” şi “în special de legătura care îi unea pe Petru şi pe Andrei” care a transmis credinţa pe aceste meleaguri:
Fraţi de sânge, au fost fraţi şi în vărsarea sângelui pentru Domnul. Şi printre voi au fost atâţia martiri, chiar în timpurile recente, precum cei şapte Episcopi Greco-Catolici pe care voi avea bucuria de a-i proclama Fericiţi. Motivul pentru care au suferit, până la jertfirea vieţii, este o moştenire mult prea preţioasă ca să fie uitată. Şi este o moştenire comună, care ne invită să nu ne îndepărtăm de aproapele care o împărtăşeşte.
Francisc, atrage atenţia asupra grijii rădăcinilor şi a familiei, arată pe deasupra perspectiva şi sensul celei de a XXX-a vizită apostolică:
Vin între voi ca să mergem împreună. Mergem împreună când învăţăm să ne păstrăm rădăcinile şi familia, când avem grijă de viitorul copiilor şi al fratelui aproape de noi, când ne depăşim fricile şi suspiciunile, când dărâmăm barierele care ne separă de ceilalţi.
Deci, luându-şi rămas bun, Francisc mulţumeşte tuturor celor care “cu mare intensitate” pregătesc vizita sa şi îi asigură de “apropierea” în rugăciune.
Traducere din italiană: p. Ioan Mărginean-Cociş
Emanuela Campanile - Città del Vaticano

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.