Română | Italiano
AcasăŞtiri20191 Octombrie: Cu „Sfânta Fecioară a Străzii” la Ziua Mondială a Migrantului şi ...
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească » Titlu: 11620.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Cardinalul Bassetti în vizită la comunitatea românească

Titlu: 11620.jpg

Ştiri

Cu „Sfânta Fecioară a Străzii” la Ziua Mondială a Migrantului şi Refugiatului la Cesena

Cu „Sfânta Fecioară a Străzii” la  Ziua Mondială a Migrantului şi Refugiatului la Cesena

Duminică, 29 septembrie 2019, în Catedrala de la Cesena s-a celebrat cea dea 105-a Ziua Mondială a Migrantului şi Refugiatului.
Întâlnirea diferitelor comunităţi etnice (europene, africane, asiatice, americane şi australiene) ale diecezei a fost la unele biserici din centrul istoric al oraşului. Cele patru procesiuni ale credincioşilor, în tăcere, cu icoana „Sfintei Fecioare a Străzii”, au pornit spre Catedrală. Comunităţile europene au pornit de la Biserica „Boccaquatro”, biserica parohială a românilor.
În faţa Catedralei participanţii au fost primiţi de către reprezentanţi ale parohiilor diecezane şi am recitat împreună rugăciunea „Sfintei Fecioare a Străzii”, apoi am intrat în Catedrală pentru celebrarea Sfintei Liturghii prezidată de Episcop - Mons. Douglas Regattieri – împreună cu reprezentanţii diferitelor comunităţi etnice ale Diecezei Cesena-Sarsina.
Comunitatea română a contribuit la procesiunea ofertorială cu Icoana Învierii şi doi colaci făcuţi de către enoriaşe; cu cântarea Sf. Evanghelii; rugăciunea credincioşilor şi o priceasnă la împărtăşanie.
Excelenţa Sa ne-a transmis mesajul Sfântului Părinte: „Nu este vorba numai de migranţi, ne spune Papa, este vorba de fricile noastre, este vorba de un apel la caritate, este vorba de umanitatea noastră, este apelul de a nu exclude pe nimeni, este vorba de a pune ultimii pe primul loc; nu este vorba numai de migranţi: este vorba de toată persoana, de toate persoanele; nu este vorba numai de migranţi: este vorba de a construi cetatea lui Dumnezeu şi a omului”. Comunităţile noastre creştine au fost invitate să conştientizeze aceste lucruri.
După Sfânta Liturghie, la ieşirea din Catedrală s-a oferit îngheţată tuturor participanţilor.
Claudia David

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.