Română | Italiano
AcasăŞtiri20198 Octombrie: Instalarea noului capelan al comunităţii din Forli
Arhivă foto
Anul: 2019 » Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa » Titlu: 11596.jpg

Anul: 2019

Eveniment: Ziua Naţională a României şi cinci ani de la înfiinţarea Comunităţii Române Unite la Florenţa

Titlu: 11596.jpg

Ştiri

Instalarea noului capelan al comunităţii din Forli

Instalarea noului capelan al comunităţii din Forli

Duminică, 6 octombrie 2019, în biserica Sfântului Francisc din Forlì, a avut loc instalarea Părintelui Octavian Frinc în funcţia de Capelan al comunităţii româneşti greco-catolice "Sfinţii Arhangheli Mihai şi Gavril". În felul acesta, a fost inaugurată o nouă etapă în parcursul acestei comunităţi, după rodnica păstorire a Părintelui Mihai David, actualmente capelan la Cesena.
Prezent la începutul celebrării, Episcopul Diecezei de Forli Excelenţa Sa Livio Corazza, şi-a exprimat bucuria şi disponibilitatea de a sprijini în continuare comunitatea de credincioşi greco-catolici de pe teritoriul Diecezei sale şi pe Păstorul acesteia. A fost totodată prezent la acest moment semnificativ Părintele Enrico Casadio, Vicar Episcopal în cadrul Diecezei de Forli.
Părintele Cristian Crişan, Vizitator Apostolic şi Coordonator naţional pentru Italia, i-a înmânat Episcopului locului din partea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, o medalie care a fost imprimată cu ocazia vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc la Blaj şi a beatificării episcopilor martiri greco-catolici de pe data de 2 iunie 2019.
Părintele Octavian Frinc provine din clerul Eparhiei de Maramureş, desăvârşindu-şi studiile de master în Drept Canonic la Universitatea Pontificală a Lateranului din Roma.
ACC

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.