Română | Italiano
AcasăŞtiri201921 Octombrie: COMUNICAT: Episcopii greco-catolici se reunesc la Blaj în sesiunea de toamnă ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11688.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11688.jpg

Ştiri

COMUNICAT: Episcopii greco-catolici se reunesc la Blaj în sesiunea de toamnă a Sinodului Episcopilor 23-25 Octombrie 2019

COMUNICAT: Episcopii greco-catolici se reunesc la Blaj în sesiunea de toamnă a Sinodului Episcopilor  23-25 Octombrie 2019

Sub preşedinţia Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureşan, se va desfăşura la Blaj în intervalul 23-25 octombrie 2019 sesiunea ordinară de toamnă a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice.
Pe lângă evaluarea vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc în România şi a beatificării celor şapte episcopi martiri greco-catolici, Sinodul va aborda diferite teme de actualitate din viaţa Bisericii, un raport al Vizitatorului Apostolic ca urmare a vizitelor efectuate în 58 de comunităţi din diaspora europeană (Austria, Anglia, Belgia, Franţa, Germania, Italia şi Spania), precum şi tematici de ordin pastoral, administrativ şi liturgic.
Totodată, joi 24 octombrie 2019 episcopii sinodali vor participa în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sf. Treime” din Blaj, la o manifestare spirituală şi culturală dedicată cinstirii memoriei mărturisitorilor credinţei.
Sinodul Episcopilor îi reuneşte pe toţi Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România şi din afara graniţelor ţării, reunindu-se în sesiune ordinară de două ori pe an, primăvara şi toamna.
Pr. Cristian Crişan - Notarul Sinodului

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.