Română | Italiano
AcasăŞtiri20194 Decembrie: Concurs de arta culinara in parohia Roma Nord
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot » Titlu: 11672.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonirea PS Cristian Dumitru Crişan şi a PS Călin Ioan Bot

Titlu: 11672.jpg

Ştiri

Concurs de arta culinara in parohia Roma Nord

Concurs de arta culinara in parohia Roma Nord

Duminică, 24.11.2019, la parohia Greco-Catolică Sfinţii Trei Ierarhi: „Vasile, Grigore şi Ioan”, din Via Flaminia, 353, Roma, a avut loc concursul culinar „Româncuţa în bucătărie”,a ajuns la a VIII –a ediţie. Concursul a fost precedat de Sfânta Liturghie pentru comunitatea românească din cetatea eternă, care a fost prezidată de părintele paroh Serafim Iulian Vescan, răspunsurile fiind date de un grup de studenţi ai Colegiului PIO Romeno. Ne-am bucurat nespus de mult să îi avem în mijlocul nostru ca şi oaspeti pe părintele Gabriel Buboi, rectorul Colegiului Pio Romeno din Roma şi pe profesorul Tiron Albani, autorul cărţii Vasile Lucaciu Leul de Şişeşti.
După Sfânta Liturghie şi Sfântul Parastas celebrat pentru cei adormiţi întru nădejdea învierii din comunitatea noastră, întreaga comunitatea a coborât în sala festivă a parohiei pentru desfăşurarea concursului.
Festivalul a început prin diverse momente artistice, în special de muzică folclorică tradiţional românească, apoi a urmat concursul propriu-zis, unde, în faţa unui juriu, gospodinele şi-au prezentat talentele culinare, urmând să primească anumite calificative în funcţie de mai multe criterii de evaluare. Concursul este o tradiţie atât pentru la parohia Sfinţii Trei Ierarhi: „Vasile, Grigore şi Ioan”, cât şi pentru centrul de spiritualitate cu acelaşi nume, fiind organizat de 10 ani.
În urma calificativelor primite, podiumul a fost luat de D-na, Genoveva Comşa ocupând primul loc, D-na Ilaria Zenovia, ocupând locul 2, iar D-na. Mihaila Florica şi d-nul Asoltanei Virgil şi Anna ocupând locul 3. După terminarea votărilor şi revendicarea premiilor şi a diplomelor de către câştigători, fiecare a putut gusta din bunătăţile pregătite pentru concurs, moment prielnic pentru cunoaşterea între participanţi şi schimbarea între ei a poveştilor de viaţă.
Acest concurs este iniţiativa parohiei Sfinţii Trei Ierarhi şi al centrului de spiritualitate, al căror preot şi preşedinte este părintele Serafim Iulian Vescan. Iniţiativa este lăudabilă şi este o modalitate excelentă de cunoaştere între românii plecaţi din ţară. Concursul a reuşit să adune laolaltă români din toate colţurile ţării, curtea şi sala de evenimente a parohiei devenind pentru câteva ore o „mică Românie” sau un „acasă departe de casă” pentru concurenţii noştri.
Pe această cale mulţumim tuturor celor ce s-au implicat în buna desfăşurare a evenimentului, atât gospodinelor care ne-au încântat prin preparatele lor culinare cât şi celor care s-au ocupat de organizarea sistematică a concursului, în special părintelui Serafim Iulian Vescan care şi în acest an a reuşit să adune românii laolaltă.
O enoriaşă a parohiei noastre, Elena Ifrim ne-a transmis cateva gânduri cu privire la acest eveniment: ,,Într-adevăr această minunată manifestare s-a datorat în mare măsură mult îndrăgitului şi inimosului părinte Serafim Iulian Vescan, cel mai iubit dintre pământeni aşa cum mulţi dintre noi o spun cu multă convingere, care cu multă dăruire şi suflet a pus bazele acestei manifestări culturale de muzică şi poezie.ʺ
Baidoc Claudiu - Adrian

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.