Română | Italiano
AcasăŞtiri201910 Decembrie: Pelerinajul parohiei Sfinţii Trei Ierarhi, Roma Nord la Collevalenza
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea » Titlu: 11695.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hirotonire de preoţi în catedrala din Oradea

Titlu: 11695.jpg

Ştiri

Pelerinajul parohiei Sfinţii Trei Ierarhi, Roma Nord la Collevalenza

Pelerinajul parohiei Sfinţii Trei Ierarhi, Roma Nord la Collevalenza

Duminică, 1 decembrie 2019, un grup de credincioşi ai parohiei de la Roma-Nord, la iniţiativa Părintelui Serafim a avut ocazia să viziteze vestitul sanctuar de la Collevalenza,Perugia, în regiunea Umbria. Acest sancuar este numit şi «Micul Luordes», datorită apei miraculoase care se găseşte la izvorul de lângă biserica sanctuarului.
Iniţiativa construirii acestui sanctuar l-a avut Maica (Madre) Speranza din ordinul Servitoarele Îndurării divine (Ancelle dell’Amore Misericordioso) în 1951, care de multă vreme dorea ca în Umbria să se construiască un centru de spiritualitate pentru a răspândi tot mai mult iubirea îndurătoare a Mântuitorului.
Acest loc de pelerinaj a fost vizitat şi de către Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea în 1981. De fapt, la Collevalenza, apa, este elementul de re ferinţă care ne duce la realitatea Botezului, atât de importantă pentru pelerinii care poposesc aici. Într-o parte a sanctuarului, tocmai lângă fântâna dorită de Maica Speranza se găsesc izvorul şi piscinele în care bolnavul este invitat să bea şi să se spele.
Acest sanctuar a devenit şi pentru parohia noastră un loc de pelerinaj mult dorit şi îndrăgit, astfel ori de câte ori este posibil ne reîntoarcem cu mare drag. De data aceasta am mers cu un autocar de 50 de persoane. Încă de pe drum, pelerinii şi –au manifestat bucuria, cântând şi recitand poezii. Desigur fiind într-un pelerinaj ne-am pregatit şi sufletele rugându-ne împreună. Odată ajunşi acolo, am concelebrat Sfânta Liturghie, am luat pranzul împreună, împărţind frăţeşte ca de fiecare dată tot ce am adus fiecare. Înainte de a pleca acasă am vizitat acest loc binecuvântat, intrând şi în bazinele cu apă miraculoasă. Am vizitat apoi muzeul şi camera unde locuia Madre Speranza.
Fiecare pelerinaj pe care îl organizăm, este o adevărata bucurie pentru noi şi pentru sufletele credincioşilor noştri, însă acest loc fiind patronat de Sfânta Fecioară Maria, ne aduce mult mai aproape spiritual de divinitate.
O credincioasa practicantă a parohiei nostre a relatat că a fost o experienţă unică şi că ori de câte ori are ocazia se reîntoarce cu drag în acest loc.
Olimpia Ciocodeica

 

Evenimente foto legate de această ştire

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.