Română | Italiano
AcasăŞtiri201919 Decembrie: Întâlnirea ambasadorului României cu responsabilii cultelor creştine care ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859 » Titlu: 11644.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Hramul Parohiei Roma Nord şi Sărbătorirea Unirii din 1859

Titlu: 11644.jpg

Ştiri

Întâlnirea ambasadorului României cu responsabilii cultelor creştine care păstoresc comunitatea românească din Italia

Întâlnirea ambasadorului României cu responsabilii cultelor creştine care păstoresc comunitatea românească din Italia

La 18 decembrie 2019, a avut loc, la sediul misiunii române din Roma, întâlnirea de sfârşit de an a ambasadorului României cu responsabilii cultelor creştine care păstoresc comunitatea românească din Peninsulă.
Au participat: Pr. Cristian Dumitru Crişan, Vizitator apostolic pentru credincioşii greco-catolici din Europa Occidentală, PS Atanasie de Bogdania, Arhiereu Vicar – Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, Pr. Marian Iulian Şchiopu, reprezentant al Bisericii Romano Catolice, Pastor Dănuţ Iacob, responsabilul Cultului Creştin Penticostal, preşedintele Comunităţii Penticostale Române, Pastor Benone Corneliu Lupu, responsabil – coordonator al Cultului Adventist de Ziua a Şaptea.
În cadrul întâlnirii a fost analizat stadiul relaţiilor Ambasadei cu comunităţile creştine româneşti din Italia – fundamentale în contextul evoluţiei diasporei noastre – în care vectorul comunicării şi cooperarea la toate nivelele joacă un rol esenţial. Importanţa bisericilor creştine în menţinerea unităţii şi identităţii naţionale a românilor din Peninsulă, problemele acestora – inclusiv în eventualitatea întoarcerii în ţară – şi necesitatea unui dialog continuu cu structurile diplomatice pentru rezolvarea lor au constituit, de asemenea, subiecte abordate în cadrul discuţiilor. La propunerea ambasadorului George Gabriel Bologan, în 2020 va fi organizată, sub egida Ambasadei, Ziua de post şi rugăciune pentru poporul român, la care să participe toţi membrii comunităţilor româneşti, indiferent de confesiune. Pentru prima dată în istorie, românii din Italia vor avea prilejul să dedice, din punct de vedere spiritual, o zi din viaţa lor unităţii poporului nostru.
În partea finală a reuniunii, ambasadorul George Gabriel Bologan a mulţumit celor prezenţi pentru participare, apreciind activitatea bisericilor creştine româneşti din Italia atât în ceea ce priveşte evoluţia dialogului inter-religios peninsular – un exemplu de urmat – cât şi preocuparea constantă pentru susţinerea, morală şi materială, a românilor din comunitate.
          
Sursa: www.facebook.com/roma.mae.romania
Biroul de Presă / Ufficio Stampa

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.