Română | Italiano
AcasăŞtiri20203 Februarie: Părintele Flavio Pace este noul subsecretar al Congregaţiei pentru Bisericile ...
Arhivă foto
Anul: 2020 » Eveniment: Liturghie românească în Domul din Villafranca di Verona » Titlu: 11649.jpg

Anul: 2020

Eveniment: Liturghie românească în Domul din Villafranca di Verona

Titlu: 11649.jpg

Ştiri

Părintele Flavio Pace este noul subsecretar al Congregaţiei pentru Bisericile Orientale

Părintele Flavio Pace este noul subsecretar al Congregaţiei pentru Bisericile Orientale

PSfântul Părinte l-a numit subsecretar al Congregaţiei pentru Bisericile Orientale pe pr. Flavio Pace, în prezent oficial în cadrul aceluiaşi departament al Curiei Romane.
          
Preotul italian Flavio Pace a fost numit de papa Francisc subsecretar al Congregaţiei pentru Bisericile Orientale. Până acum, pr. Pace era oficial în cadrul aceluiaşi departament al Curiei Romane.
Născut la Monza în 1977, a intrat în Seminarul Arhiepiscopal din Milano în 1996. Sfinţit preot în 2002, a desfăşurat mai multe activităţi pastorale ca vicar parohial la Abbiategrasso, ocupându-se de pastoraţia tinerilor, predând religia în şcolile statale şi oferind asistenţă spirituală în calitate de capelan pentru bolnavii spitalului local.
A absolvit în 2010 studii de islamistică la Institutul Pontifical de Studii Arabe şi Islamistică din Roma, colaborând mai târziu la unele iniţiative care vizau raporturile religioase cu islamul în arhidieceza de Milano.
Oficial al Congregaţiei pentru Bisericile Orientale din 2011, este capelanul unui institut de viaţă consacrată al Micilor Surori ale Divinei Providenţe.
          
Biroul de Presă / Ufficio Stampa

Pentru a trimite o ştire, vă rugăm să folosiţi acest  formular.